A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Az ukrán menekültek szálláshoz jutásában szeretne segítséget nyújtani két nagy szálláshely-közvetítő cég is: a Szallas.hu és az Airbnb is az üres szálláshelyek felajánlására kéri a partnereit. 

Mindkét cég arra hívta fel a szolgáltatásukat használó vállalkozókat, hogy ha vannak üres férőhelyeik, akkor segítsenek szálláshoz juttatni Magyarországra érkezett ukrán menekülteket. 

A Szallas.hu Magyarországon segít

A Szallas.hu levélben kereste meg valamennyi belföldi partnerét, hogy csatlakozzon a felhívásához. A céljuk, hogy elindítsanak egy közösségi mozgalmat, melynek keretében össze lehet kötni az Ukrajnából érkezőket a szállásadókkal. Olyan helyeket keresnek, ahol térítésmentesen vagy kedvezményesen fogadják a családokat, elsősorban a határ közelében. A csatlakozók listája az interneten látható lesz majd. A Szallas.hu ehhez a felület biztosításával járul hozzá, továbbá azzal, hogy a kampányban szereplő ajánlatokra nem számítanak fel jutalékot. E cikk írásakor 3 napja él a kezdeményezés, azóta csaknem 300 szállásadó jelentkezett ingyenes vagy kedvezményes ajánlattal.

Az Airbnb nemzetközi vállalása

Hasonló kezdeményezést jelentett be az Airbnb is, méghozzá nemzetközi szinten. A lengyel, német, román és magyar kormányoknak ajánlották fel segítségüket. A szervezet vállalása, hogy ingyenes szállást nyújt 100 ezer ukrajnai menekültnek. A kezdeményezésnek az airbnb.org weboldal nyújt keretet (ez az Airbnb szálláshely-közvetítő portál nonprofit szervezete). Itt jelentkezhetnek azok az Airbnb-tag szállásadók is, akik csatlakozni szeretnének a kezdeményezéshez. A szervezetnek egyébként nem ez az első ilyen akciója: az elmúlt években például Szíriából, Venezuelából és Afganisztánból juttattak lakhatáshoz több mint 50 ezer menedékkérőt.

Nagy Csaba

%d bloggers like this: