A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés

A Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület NKft. a szálláshelyek minősítése mellett elindította az attrakciók minősítését is, jelenleg öt kategóriában. Ezek a gyógyfürdők, a wellnessfürdők, a várak, a kastélyok és a szabadvízi strandok. A szezonra való tekintettel jelenleg az utóbbi áll a cég fókuszában, nemcsak a Balatonnál, hanem országszerte minden vízparton.

A Magyarország Kincsei (Best of Hungary) ernyővédjegy kiépítése a fent említett öt kategóriával indult el, de várhatóan összesen 15 kategóriát tartalmaz majd, s lefedi a teljes hazai turizmust. Valamennyi védjegy 3 évre szól, kivéve a strandoké, amelyek a nagyobb igénybevétel miatt csak 2 évre kapják meg.

A minősítési folyamat önellenőrzéssel kezdődik, és ahol szükséges, a strandok tovább csiszolhatnak kínálatukon. A helyszíni vizsgálaton az auditorok részletes, több órás vizsgálat alá vetik a jelentkező helyszínt, és ellenőrzik, valóban teljesül-e minden feltétel. A csillagok száma között a szolgáltatások mennyisége tesz leginkább különbséget, azaz egy háromcsillagos strand is lehet kiváló. A tisztaság, rendezettség, karbantartottság ugyanis alapvető elvárás, amely minden minősített strandon megvan.

Vonyarcvashegy Lido strandja csaknem maximális pontszámot elérve az országban elsőként szerezte meg az ötcsillagos minősítést. Vonyarcvashegy öt csillaga tartalmaz például kerékpárszéfet, rendelkezésre áll értékmegőrző, a baba-mama szolgáltatások teljes skálája, a strand akadálymentes, van lehetőség akár előre jegyet váltani, és garantált az is, hogy odautazva magas színvonalú gasztronómiai élményekben lesz része a vendégeknek.

Forrás: turizmus.com