A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés

Egy 15 milliárd forintos turisztikai támogatási programot hirdetett meg a kormány, a pályázatok hamarosan meg is jelennek. Az összeg legnagyobb része, mintegy 13 milliárd forint vendéglátással foglalkozó, vidéki vállalkozásokhoz juthat. Mindenki pályázhat, akinek van NTAK-regisztrációja. 

Most először nem csak kötelezi a kormány a vállalkozókat az NTAK használatára, de próbálja meg is édesíteni a kötelezettséget. A vidéki kis és közepes méretű vendéglátó-ipari vállalkozások ugyanis az NTAK felületén keresztül igényelhetik a hamarosan megjelenő támogatást. Az NTAK-on kell pályázni, a legfontosabb feltétel így az NTAK-regisztráció megléte lesz. 

A forrásokat a vidéki vendéglátó-üzletek energiahatékonyságát célzó beruházásokra és eszközbeszerzésre lehet majd fordítani. Olyan üzletek pályázhatnak, melyek 

A támogatás üzletenként egymillió forint lehet. A Nemzetgazdasági Minisztérium egy egyszerűsített eljárást, egyszerű benyújtást és gyors bírálatot ígér, ennek része az is, hogy az NTAK-on keresztül történik majd a benyújtás. 

A 15 milliárdos támogatási keretnek még két része lesz ezen kívül: fejlesztik a Tourinform irodákat, és elindítanak egy Muzsikáló Magyarország nevű programot is a hagyományos kávéházi cigányzene megőrzésére és népszerűsítésére. A kormány erre a programra 800 millió forintot biztosít, ebből mintegy 500 cigánymuzsikus foglalkoztatását akarják támogatni.

A konkrét pályázati kiírások még nem jelentek meg, azokat az elkövetkezendő hetekre ígérik. Információ ezen az oldalon jelenik majd meg: info.kisfaludyprogram.hu/agazati-tamogatasi-program

N.Cs.

Vélemény, hozzászólás?