A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés

Július 1. és augusztus 20. között nyári ellenőrzéssorozatot indítottak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a kormányhivatalok szakemberei. Kiemelten ellenőrzik a népszerű turisztikai helyszíneken működő kereskedelmi és vendéglátó létesítményeket. Fokozott figyelmet fordítanak a hűtési lánc fenntartásának és dokumentálásának vizsgálatára. Leginkább ezt ellenőrzik majd a fesztiválokon, vásárokon, valamint a büfékocsiknál és a mozgó vendéglátásnál is. De vizsgálni fogják a vásárlók tájékoztatását, az allergén információk és a helyettesítő termékek megfelelő feltüntetését is, pl. tejföl és sajt-helyettesítő készítmények, feltétek, töltelékek esetében. A zöldség-gyümölcsöknél leginkább a szezonális termékek származására, eredetére fordítanak figyelmet. A szezonálisan működő vendéglátóhelyeken, strandokon, fesztiválokon ellenőrizni fogják a borászati termékeket és alkoholos italokat is, vizsgálva a termékek nyomonkövethetőségét, akár hatósági mintavétellel is. 

Forrás: MTI