A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés

Válogasson térképesen az augusztusi fesztiválok között

Food Truck Show

2022. augusztus 4-6. Helyszín: Palóznak, Jazzpiknik
2022. augusztus 10-12. Helyszín: Keszthely, Food Truck Show
2022. augusztus 18-20. Helyszín: Budapest, Food Truck Show és Utcazene Fesztivál
2022. augusztus 26-28. Helyszín: Terézvárosi Fesztivál, Andrássy út

A Food Truck Show az ország mozgó étterme. Kísérő és önálló rendezvényként járja az országot és szállít egyedülálló gasztronómiai élményeket. Ma már akár 150, minőségi ételeket és italokat kínáló, mozgásra képes vendéglátó jármű is feltűnhet egy –egy eseményen. Évről évre bővül, színesedik a kínálat, a megszokottak mellett, rendre új ízek is megjelennek. A rendezvényt gyerekprogramok kísérik, ahol játszóházzal, Zöldfülű foglalkozásokkal várják a családokat. Minden egyes Food Truck Show ráadásul műanyag mentes.

Tovább olvasom

Debreceni Bor- és Jazznapok 

2022. augusztus. 4-7.
Magyarország legrégebbi jazzfesztiválján, a Békás-tó partján idén 6 borrégió és 22 hazai borvidék 65 borászatával mutatkozik be.  A tavon óriási vízi liliomok, a helyszínt nappal a zöld erdő öleli körbe, éjjel pedig sokezernyi izzó világítja meg. A három zenei színpadon 45 formáció mutatkozik be a jazz élvonalából, a fiatal, kísérletező jazzistáktól kezdve a tapasztalt, ismert jazzmesterekig. Megismételhetetlen élmény az árnyas lombok alatt bort kóstolgatni, miközben lágy vagy éppen füstös jazz szól.
Helyszín: Debrecen, Békás tó


Tovább olvasom

Felsőtárkányi Rétesnapok

2022. augusztus. 6-7.
A tárkányi lakodalom fő csemegéje a sós-túrós rétes, mely teljes egészében kézzel készül, még a tésztáját is kézzel húzzák. A felsőtárkányi tó partján zajló fesztiválon a helyi nyugdíjasok és a falu lelkes közössége több ezer rétest készít el. A szervezők törekvése az ide látogatókkal megismertetni a helyi hagyományokat és a helyiekben tovább erősíteni azok ápolását. A kétnapos fesztiválon színes programok, koncertek, stand up, rétesmustra, gyerekprogramok várják a kilátogatókat.
Helyszín: Felsőtárkány, tópartTovább olvasom

II. Gyöngy(ike) Folklórfesztivál

2022. augusztus. 5-7.
Gyöngyösön ismét szeretettel várják a néptánc és a népzene iránt rajongó kedves érdeklődőket. Már az előző évben is nagyon hiányzott a GYÖNGY, és a külföldi csoportok meghívása még idén is nehézségekbe ütközik. Így a szervezőknek az az ötletünk támadt, hogy valósítsák meg ismét kicsiben. Tavaly így született a GYÖNGYike Folklórfesztivál!
Idén olyan neves magyar néptáncegyütteseket invitáltak meg erre a hétvégére, akiket még nem vagy már nagyon réget látott Gyöngyös közönsége.
Helyszín: Gyöngyös, Fő térTovább olvasom

28. Sokác Babfőző Fesztivál

2022. augusztus 6.
A népi és nemzetiségi hagyományokat felelevenítő horvát kulturális és gasztronómiai találkozót, a „Babfőző Fesztivált” hagyományosan a Mohácsi Sokacok Olvasókörének tagjai szervezik. A Sokac-negyed utcáiban, hagyományos technikával, agyagedényben főzik a babot és az ínycsiklandó illatok beborítják az egész környéket. Közben kulturális és kézműves bemutatók zajlanak, majd a rendezvény este utcabállal zárul.
Helyszín: Mohács, Táncsics Mihály utcaTovább olvasom

XXIX. Summerfest 2022. Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár

2022. augusztus. 14-22.
Családias hangulat, nemzetköziség, egzotikus országok, sehol máshol nem látható kultúrák, hagyományőrzés és multikulturális események sora. Sajátos, csak itt megtalálható közösségi élmény, a népművészet: zene, tánc, a tárgyalkotók találkozása, tolerancia, elfogadás, szellemi kulturális örökség, magas művészi élmény és a minőség. Ajánljuk fiataloknak, középkorúaknak, idősebbeknek, helybélieknek, utazóknak, vándoroknak, unatkozóknak, mindazoknak, akik nyitottak más népek kultúrájára.
Helyszín: Százhalombatta, Barátság Kulturális Központ és az előtte lévő Szent István térTovább olvasom

Virágkarnevál

2022. augusztus. 15-21.
Az egy héten át tartó színes programkavalkádon gyerek- és felnőttprogramok, koncertek, táncbemutatók, előadások, virágkötészeti verseny, kiállítások, kertészeti expó és karneváli felvonulás várja a közönséget.
Ebben az évben számos újdonsággal is készülünk. A Virágos Város projekt keretében felvirágozzuk a köztereket, feldíszítjük a köztéri szobrokat, a villamosokat és a villamosmegállókat, városszerte a forgalmas terekre buja virágszobrokat és attraktív hűsítőpontokat helyezünk ki.
Helyszín: Debrecen utcái és a Nagyerdő környékeTovább olvasom

Nagyerdei Sörkert/Beer by Lake

2022. augusztus. 15-21.
Az immár 10 éves tradícióval rendelkező és a Debreceni Virágkarnevál hetében zajló rendezvény idén új elemekkel bővül. A látogatók egy teljes héten keresztül élvezhetik a legváltozatosabb magyar kézműves söröket, melyek mellett a külföldi, míves sörházak frissítőit is megtalálják majd a sörrajongók. A rendezvény ideje alatt különböző gasztronómiai élmények, játékok és kóstolók, kulturális programok várják az érdeklődőket az idilli Nagyerdőn, a Békás-tó partján.
Helyszín: Debrecen, Békás tóTovább olvasom

Nemzetközi Folklórnapok 

2022. augusztus 16-20.
A Nemzetközi Folklórnapok Nyugat-Magyarország legrégibb folklórfesztiválja. 2021-ben a 40-ik jubileuma alkalmából közel 42 fellépővel és számtalan szórakoztató programmal, kimagasló látogatói létszámmal beírta magát Magyarország legszínesebb fesztiváljai közé. A Folklórnapok fontos része a gasztronómia. A fesztivál vendégei minőségi gyermek, családi és esti, felnőtteknek szóló programok között válogathatnak.
Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár, Várkerület 1.Tovább olvasom

Music Over the Bridge (a korábbi Világzenei Fesztivál „új hajtása”)

2022. augusztus. 18-19.(20)
A fesztivál Szolnok városának nyári programjai között egyedi, minőségi kulturális élményeket nyújtó színfolt. A korábbi, negyedszázados hagyományokkal rendelkező „Örökség” Világzenei Fesztivál idéntől új néven (Music Over(The) Bridge – zene a hídon túl),   új helyszínen, de az eredeti alapgondolatot megőrizve kínál az értő közönségnek sokszínű zenei programot, a résztvevőknek pedig Tisza-parti bemutatkozási lehetőséget a világzene sokszínű forgatagából és az újonnan alakuló társműfajokból.
Helyszín: Szolnok, Tiszavirág gyaloghíd Tiszaligeti lejárójánálTovább olvasom

XLV. Balatonboglári Szüreti Fesztivál és Országos Borfesztivál

2022. augusztus. 18-21.
BBB! BorBuliBalaton! Tavaly, 18 ezer program közül ez volt a második legnépszerűbb. (forrás: programturizmus)
Két nagyszínpadon mindenki megtalálja a kedvenceit, de sok további meglepetés is lesz!
3 az 1-ben! A 45. Boglári Szüreti Fesztivál és az Országos Borfesztivál mellett a BBB Gyermek Fesztivál. Már reggel 10.00. órától ingyenes programok!
A fesztivál egész területe díjmentesen, szabadon látogatható minden nap délután 16.00-ig!
A 4 napos bérletekkel nyereményjátékban vehetsz részt. Nagy értékű nyeremények találnak gazdára, de rengeteg kisebb értékű nyeremény is rátok vár!Tovább olvasom

Ha péntek, akkor Villány! Szabadtéri koncertek Villányban

2022. augusztus. 19-20.
A „Ha Péntek, akkor Villány” rendezvénysorozat évek óta 3-4 alkalommal csábítja a bor városába a környék és a régió fesztiválozóit. Az idei évben 2 naposra bővült a rendezvény, így a „Ha Péntek, Villány? Szombat is Villány!” pénteki napján, augusztus 19-én a Hooligans csapata lép színpadra a Rendezvénytéri színpadon, majd a Horizont együttes táncoltatja meg az utcabálozókat. Augusztus 20-án a villányi Diófás téren R. Kárpáti Péterék érkeznek ünnepi műsorral, minden korosztálynak szóló színes programokkal.
Helyszín: Villány, RendezvénytérTovább olvasom

24. Csongrádi Borfesztivál

2022. augusztus. 19-21.
Igazi nyárzáró program a város központjában, hangulatos ligetes környezetben. A csongrádi borok mellett a régió és az ország több borvidéke bemutatkozik. A fesztivál hangulatot fokozzák a helyi kézműves portékák, a faszénen sült kürtőskalács és az ínycsiklandó grillezett finomságok. Minden korosztály találhat a számára kedves műsort, a hazai könnyű és popzene képviselői mellett, gyermek és a folklór programok is helyet kapnak. Az unatkozó szülőknek felnőtt megőrzőt üzemeltetünk. A részvétel ingyenes!
Helyszín: Csongrád, Szentháromság térTovább olvasom

Hortobágyi Hídi Vásár – Országos Kirakodó – és Népművészeti Vásár 

2022. augusztus. 19-21.
A hagyományőrző ünnep történelme az 1800-as évek elejére tekint vissza. Mára az állatvásár jelleget felváltotta a népművészeti és kézműves portékák bemutatása, árusítása. Szinte az egész ország területéről érkeznek az egyre ritkábbnak számító mesterségeket űző vásárosok, mint például a mézeskalácsosok, szíjgyártók, kalaposok, fazekasok, fafaragók, késkészítők. Napjainkban az esemény már tömegeket vonz határon innen és túl. Megtalálhatók itt a régiségek és modernkori vívmányok, a hagyományos és tájjellegű ételek is.
Helyszín: Hortobágy, VásártérTovább olvasom

XIV. Bor- és Csemegeszőlő Fesztivál Vonyarcvashegy 

2022. augusztus. 19-21.
Idén is megrendezik a Balaton parti település népszerű fesztiválját. A szervezők most is zamatos szőlővel, borokkal, ízes falatokkal és színes forgataggal várják a kedves vendégeket az esemény mindhárom napján, naponta este hét és hajnali egy óra között. A rendezvény alatt dr. Bakonyi László szőlőnemesítő segítségével lehetőség lesz csemegeszőlő oltványokat is vásárolni. Napközben gyerekprogramok, este koncertek és egyéb előadások szórakoztatják majd a közönséget, de az ifjúságnak lesz disco is.
Helyszín: Vonyarcvashegy, Kossuth utcaTovább olvasom

Szent István nap

2022. augusztus 20.
Arany János városában, Nagykörösön, a virágzó városban minden évben méltó módon emlékeznek meg államalapító királyunk, Szent István ünnepéről, illetve az új kenyérről. Amíg a hivatalos ünnepség az Arany János Kulturális Központban zajlik, addig a város szívében, a Deák téren minden korosztály megtalálja a számára legérdekesebb programot, szórakozást. A gasztronómia élvezetén túl lesznek itt gyerekprogramok, és neves fellépőkkel estig tartó koncertek és egyéb szórakoztató előadások is.
Helyszín:  Nagykőrös, Deák térTovább olvasom

9. Dunakanyar Kézműves Sörfesztivál 

2022. augusztus 19-21.
Aki Szent István-nap tájékán ellátogat a Dunakanyar kapujába, Vácra, garantáltan jól fogja magát érezni. Amellett, hogy az összes kézműves sörfőzde kínálatát végig kóstolhatja, még számtalan gasztronómia élmény is várhat rá. De a kulináris élvezeteken túl lesznek itt gyerekeknek szóló műsorok, neves fellépőkkel koncertek, táncbemutatók, este bulik és egyéb szórakoztató programok is. Így akár családdal, akár barátokkal, de még egyedül is sok vidám élményt lehet itt majd begyűjteni az ide látogatóknak.
Helyszín: Vác, Ady Endre sétány, Zenepavilon.Tovább olvasom

XXX. Körös-toroki Napok 2022.

2022. augusztus 4-6.

Helyszín: Csongrád, Körös-torok
Akiket várnak: kisebb és nagyobb vendéglátósokat, kézműves élelmiszer-előállítókat.
Jelentkezés: gemarti1962@gmail.com
Kontakt: Georgiádes Márta, mob.: 30 585 99 39
Jelentkezési határidő: 2022. július 15.
Egyéb: jelentkezéshez fényképpel, ill. bemutatkozó referencia anyaggal.
Helypénz: egyedi elbírálás alapján 

További információ: KTN Csongrád
Ujszászi Gábor, mob.: 70 625 44 50
e-mail: puremusickft@gmail.com
web: www.ktncsongrad.hu

Gyenesdiási Fafaragó Napok és Favágó Verseny

2022. augusztus 10-13.

Helyszín: Gyenesdiás, Piac és Rendezvénytér
Akiket várnak: különleges kínálatú kisvendéglátósok, kézműves élelmiszer-előállítók
Jelentkezés: gyenesdiaskultura@gmail.com
Kontakt: Szabó Zsolt Szilveszter: 30 134 9105
Jelentkezési határidő: 2022. július 10.
Egyéb: jelentkezés  fényképes bemutatkozással, referenciával és terméklistával
Helypénz: megállapodás alapján

További információ: József Attila Művelődési Ház és Könyvtár, Gyenesdiás
tel.: 83/ 314- 507
web: www.gyenesdias.info.hu

Királyi Napok

2022. augusztus 12-21.

Helyszín: Székesfehérvár, több helyszínen
Akiket várnak: kisebb és nagyobb vendéglátósok, Food Truckok, kézműves élelmiszer-készítők
Jelentkezés:  rendezveny@varosgondnoksag.hu
Kontakt: Bor Péter 70/ 669  9240
Jelentkezési határidő: 2022. július 31.
Egyéb: jelentkezés  fényképpel és referenciával
Helypénz: kialakítás alatt 

További információ: Székesfehérvár Városgondnoksága
tel.: 22/ 513- 489
web: kiralyinapok.szekesfehervar.hu

Hévizi Bor- és Gasztrokorzó 

2022. augusztus 18-20.

Helyszín: Hévíz, Deák tér
Akiket várnak:   kézműves élelmiszer-előállítók
Jelentkezés: batai.aniko@hevizmarketing.hu
Kontakt: Bátai Anikó
Jelentkezési határidő: 2022. július 15.
Egyéb: jelentkezés referenciával és fényképpel
Helypénz: megegyezés alapján

További információk: Tourinform Hévíz
tel.: 83/ 540- 131
e-mail: heviz@tourinform.hu
web: www.heviz.hu

XXVIII. Hajdúhét 

2022. augusztus 18-21.

Helyszín: Hajdúböszörmény, Bocskai tér és egyéb helyszínek
Akiket várnak: kisebb és nagyobb vendéglátósokat, kézműves élelmiszer-előállítókat
Jelentkezés: varjasi.gergely@hbcom.hu
Kontakt: Varjasi Gergely tel.: 20/ 527- 7423
Jelentkezési határidő: 2022. július 15.
Egyéb: jelentkezéshez fényképpel és referenciával
Helypénz: mérettől és a pavilon nagyságától függően

További információ: Szabadhajdú Nonprofit Kft.
Dr. Szarvas-Szabó Katalin, tel.: 20/ 368- 4989
e-mail: szabadhajdu@hbcom.hu
web: hajduboszormeny.hu/programok

Bor és Kenyér Ünnepe

2022. augusztus 19-21.

Helyszín: Siófok, Hajóállomás
Akiket várnak: borászatokat
Jelentkezés: vetter.nitta@kulturkozpont-siofok.hu
Kontakt: Vetter Nitta 30/ 231-4503
Jelentkezési határidő: 2022. július 22.
Egyéb: jelentkezés fényképpel és referenciával
Helypénz: tájékoztatás a jelentkezés visszaigazolásakor

További információ: Kálmán Imre Művelődési Központ Siófok
tel.: 84/ 311-855/124
e-mail: info@kulturkozpont-siofok.hu
web: www.kulturkozpont-siofok.hu

Augusztus 20-a Kaposváron

2022. augusztus 20.

Helyszín: Kaposvár, Városliget
Akiket várnak:  kézműves élelmiszer-előállítókat
Jelentkezés: karpov.andras@csiky.hu
Kontakt: Karpov András tel.: 20/ 504-8341
Jelentkezési határidő: 2022. július 5.
Egyéb: jelentkezéshez fényképpel, termék- és referencia listával
Helypénz: kialakítás alatt 

További információ: Csiky Gergely Színház és Kulturális Központ Nonprofit Kft.
tel.: 82/ 512-228
web:  www.facebook.com/agorakaposvar

Új Kenyér Ünnepe a Sóstói Múzeumfaluban

2022. augusztus 20.

Helyszín: Sóstógyógyfürdő (Nyíregyháza), Tölgyes utca 1.
Akiket várnak:  vendéglátással foglalkozó kisvállalkozásokat
Jelentkezés: info@muzeumfalu.hu
Kontakt: Baloghné Szűcs Zsuzsanna tel.: 20/ 435-0973
Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 10.
Egyéb: jelentkezés fényképes bemutatkozással
Helypénz: személyes megbeszélés alapján

További információ: Sóstói Múzeumfalu
tel.: 42/ 500-552
web: www.muzeumfalu.hu

IX. Keszthelyi Nemzetközi Verkli Fesztivál

2022. augusztus 27-28.

Helyszín: Keszthely Fő tér, Sétáló utca
Akiket várnak: kisebb és nagyobb vendéglátósokat, kézműves élelmiszer-előállítókat.
Jelentkezés:  keszthely@tourinform.hu
Kontakt: Zámbóné Hajdu Andrea
Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 1.
Egyéb: jelentkezés referenciával, fényképpel
Helypénz két napra:  20.000,- Ft + áfa

További információ: Tourinform Iroda, Keszthely
tel.: 83/314-144
web: bit.ly/verkli2

Nyárbúcsúztató vásár

2022. augusztus 28.

Helyszín: Nagykőrös, Alsójárás dűlő 1.
Akiket várnak: mindenkit
Jelentkezés: nagykoros.piac@gmail.com
Kontakt: Rédei Gáborné Szilvia tel.:  20/ 662-5623
Jelentkezési határidő: néhány nappal a vásárt megelőzően
Helypénz: bérleti díj: 2.500 Ft/fm+ helypénz 350 Ft/fm., szgk. 500 Ft,  kisteher 800 Ft

További információ:  Vozárné Ragó Ildikó
tel.: 53/ 550-275
e-mail: ragoildiko@kovart.hu
web: nagykoros.hu