A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés

Az ország eddigi legnagyobb hidegtála 233 kilogramm főtt, szeletelt füstölt csülköt és zöldségeket tartalmazott, amit 2017-ben a dunaújvárosi Dunai Vasmű üzemeltetője készített.

A Kígyósi Csárda szakácsai ezt a rekordot döntötték meg Fülöpszálláson. „A tizennyolc fős csapat közel ezer órát dolgozott azon, hogy elkészüljön a rekord nagyságú hidegtál, amire csülök galantin, rétegezett sajttorta, gombával és sajttal töltött sertéskaraj, aszalt szilvával és sonkával töltött pulykamell, mintegy ötven kilogramm felvágott, tíz kilogramm előre lekockázott füstölt sajt, uborka, paprika, lilahagyma került.

A díszítőelemeket Varga Károly Olimpiai és Világbajnok mesterszakács faragta meg” – sorolta a részleteket Balog Martin konyhafőnök. A hidegtál összsúlya 425 kilogramm lett, amiből 124 kilogramm volt a faragott zöldség. Az ételt 23,36 négyzetméteren tálalták fel a szakácsok. Az új magyar Guinness-rekordot felállító ételért nem kértek pénzt, de becsületkassza volt. A befolyó összeget a Guillain–Barré-szindrómás Szűcs Péternek ajánlották fel, melynek köszönhetően összegyűlt a munkába járáshoz szükséges aktív kerekesszék ára.

Forrás: Baon