A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés

Elindult a nevezés a Magyarország étele 2024 versenyre, amelyre december 15-ig lehet jelentkezni, a recepteket pedig december 29-ig kell beküldeni. Immár hetedik alkalommal hirdetik meg a Magyarország étele melegkonyhai szakácsversenyt, amelyre az egész Kárpát-medencéből várják a jelentkezőket.

Az idei megmérettetést a “Csak tiszta forrásból” mottóval rendezik meg. A verseny célja a magyar hagyományokon alapulva az ételek megújítása. A döntőt április 27-én Szolnokon tartják a III. Magyar gasztronómia napja rendezvény részeként.

Decemberben elindul a nevezés a Szakma ifjú mestere és a Magyarország díszasztala címre is. A felszolgálók menükártyát készítenek, és hozzá díszterítést hoznak létre. Az idei versenyben megidézik Bartók Béla zeneszerző emlékét is, az esemény mottója, a “Csak tiszta forrásból” is a nagy magyar zeneszerzőtől származik.

Az idén a kötelező alapanyagok között van a laskagomba, a laktózmentes tej, valamint a magyar vagy a helyi értéktárakban fellelhető termékek. Az elődöntőkre január végén, február elején kerül sor, a döntőt a Szolnok Campuson tartják.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?