A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés

Idén tizedszer hirdeti meg a Balatoni Kör Európa első és máig egyetlen strandétel versenyét. Az Év Strandétele verseny nagyban hozzájárult, hogy az utóbbi évtizedben bővült, izgalmasabbá, egészségesebbé és kreatívabbá vált kedvenc tópartunk gasztrokínálata.

Az elmúlt években olyan ételek nyertek mint a Harcsa&Krumpli, a Vízikutya, Pulled Ponty, Gofcsi, Balatoni nyelves és a koviubi leves. Az idei fő újdonság, hogy stranddesszert kategóriában is különdíjat adnának a legjobbnak, akár a szokásos palacsinta, goffri, rétes kínálat kreatív megújításával vagy egy teljesen új stranddesszert kitalálásával. A versenyben idén is kiemelten értékelik, akár különdíjjal is, a jó árasított ételeket, vagyis azt, ha egészséges és lehetőleg helyi alapanyagokból sikerül elérhető áron kínálni a nevezett fogást. Idén is szeretnének vegetáriánus, illetve vegán különdíjat kiadni, ezért biztatják a nevezőket, hogy ebben a műfajban is nevezzenek ételt, mivel ezen a téren kiemelten fontos erősíteni a kínálatot. Nevezni július 10-ig lehet az info@balatonikor.hu e-mail címen.

A nevezni kívánt ételek kritériumai az alábbiak:

▶ az étel egészséges, jó minőségű, lehetőleg környékbeli vagy regionális alapanyagokból készül,

▶ egyszerű, kreatív, nyárias,

▶ gyorsan és akár büfékben is elkészíthető (bisztró kategóriában lehet nevezni különlegesebb ételeket is)

▶ akár elvitelre is alkalmas,

▶ szerepel a vendéglátóhely kínálatában.

Azok az ételek esélyesek a győzelemre, melyeket bármelyik strandbüfében vagy tóparti bisztróban el lehet készíteni, mert a végső cél, hogy a receptet máshol is átvegyék, ezzel megújítva a strandgasztronómiát. Nevezni lehet levessel, főétellel és desszerttel egyaránt. Ezek alól a klasszikus strandételek – például sült kolbász, palacsinta – sem kivételek, amennyiben valahol máshogy, illetve sokkal jobban készítik a megszokottnál. A versenyen bármelyik part menti büfé vagy étterem indulhat, nem kell közvetlenül strandon lennie, elég, ha a parthoz közeli helyen üzemel.

Forrás: Sokszínű Vidék

Vélemény, hozzászólás?