A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés

A gluténmentes termékek gyártása sokat fejlődött, a kínálat jelentősen bővült az elmúlt évtizedben. Ez adott alkalmat arra, hogy hagyományteremtő jelleggel egy szakmailag is meghatározó verseny szülessen, ami bemutatkozási lehetőséget biztosít a gyártóknak.

A 2022 Gluténmentes Kenyere versenyben az első helyezést a Hunorganic Kft. Cöli cirok cipó terméke szerezte meg. A 2022 Gluténmentes Péksüteménye versenyt pedig az Aranycipó Kft. nyerte a Mákos kalács szeletekkel. Innovációs Különdíjat is kiosztottak, amelyet a Hunorganic Kft. vehetett át Universal plus cipó elnevezésű termékéért. 

A verseny a szakmai együttműködésre is jó példa. A résztvevők ugyanis ezidáig több mint 1 tonna gluténmentes lisztet ajánlottak fel a Magyarok Kenyere program számára, amelyet liszt, kenyér és pékáru formájában juttatnak el a szükséget szenvedő, lisztérzékenységben érintettek számára.

Forrás: MTI

Dobó Csaba