A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés

A Szaft ’N Burger versenyt második alkalommal rendezték meg a debreceni Békás-tónál. Az esemény az ország minden részéről összehozta a hamburgerkészítő és -kedvelő közönséget. A profi mellett amatőr egyéni, csapatverseny, junior és freestyle kategóriát is hirdettek.

A 2022-es év ország hamburgerét a profi kategória résztvevői közül választották meg. – A minőségi hússal kezdődik minden, s ha jól nyúlunk az alapanyagokhoz, a bucira is rászánjuk az időt, akkor igazából egy éttermi élményt tud kapni az, aki hamburgert eszik, és nem egy gyorsétteremben letudja azt, hogy az éhségét csillapítsa – mondta Kun Álmos főszervező. Az értékelés során a kreativitás, az íz, a megjelenés és a kivitelezés alapján pontozták a beadott hamburgereket. Az ország hamburgerét, azaz a legjobb burgert Valkó Tamás debreceni szakács készítette. A győztes burgerben az összetevők aránya, illetve elkészítése gyakorlatilag tökéletes volt. Nagyon sok versenyburgerrel az volt a probléma, hogy néha a több elvét vallották és mindenféle össze nem illő alapanyagot, illetve feltétet pakoltak bele. Sokszor volt probléma az is, hogy túlkészült a hús vagy egyéb gondok voltak magával a burgerrel – értékelt Jancsa Jani gasztroblogger, a zsűri elnöke.

A győztes burger összetevői:

A győztes burger a tervek szerint hamarosan kapható lesz egy debreceni étteremben.

Forrás: Dehír