A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés

Idén először Magyarország egészéről közölt étteremlistát a Michelin kalauz. Ebben több új Michelin-csillagos étterem is szerepelt, és kiderült az is, kik tudták megtartani korábban már megszerzett csillagaikat.

Két csillagos éttermek: Platán (Tata), Stand. Egy csillagos éttermek: 42 étterem (Esztergom), Babel, Borkonyha, Costes, Essencia, Rumour és a Salt.

A magyar éttermek sikere hatalmas jelentőségű, hiszen így az egész ország konyhaművészeti kínálata felkerül a nemzetközi térképre, ami újabb mérföldkövet jelent a hazai turizmus és gasztronómia fejlődésében.

A francia étteremkalauz több mint százéves múltra tekint vissza, fennállása óta világszerte több mint negyven országban, mintegy harmincezer létesítményt értékelt a kiemelkedő minőséget helyezve előtérbe.

Ennek is köszönhető, hogy a mai napig ez számít a legrangosabb gasztronómiai elismerésnek. A Michelin értékelőinek kiléte ismeretlen, az azonban biztos, hogy az elmúlt egy évben több alkalommal is visszatértek Magyarországra, hogy megkeressék a legjobb vendéglátóhelyeket, a hagyományokra visszatekintő, egységes módszertan szerint.

Forrás: roadster.hu

Dobó Csaba