A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés

Május 13-tól sűrítette a Balatonhoz induló vonatforgalmat és növelte a kerékpárszállítási kapacitásokat a MÁV-Start. A június 21-ig tartó előszezonban már elindulnak a déli parton a kétóránként közlekedő vonatok a Déli pályaudvar és Fonyód, illetve Balatonszentgyörgy között.

Budapest és Tapolca között naponta kétóránként expresszvonatok közlekednek, amelyek Balatonfüredig csak Budapest-Kelenföldön, Székesfehérváron és Balatonalmádiban állnak meg. Budapest és Balatonfüred között naponta kétóránként sebesvonatok közlekednek, amelyek Balatonfüredig csak Budapest-Kelenföldön, Székesfehérváron állnak meg, de a part mentén Balatonakarattyától – Káptalanfüred kivételével – minden állomáson és megállóhelyen.

Hétvégén és ünnepnapokon az előszezonban is közlekedik a Jégmadár expressz, így emeletes KISS motorvonaton lehet utazni Szob és Fonyód között, péntek és szombat éjszaka pedig ismét elindulnak a Bagolyvonatok a déli parton át Keszthelyről a Déli pályaudvarra.

A hétvégi napokon Budapest és Balatonfüred között Katica InterRégió vonatok is közlekednek, amelyek Székesfehérvártól Balatonfüredig minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A Balaton elérését Győrből, Szombathelyről és Pécsről is expressz­vonatok segítik. A bicikliszállítás a balatoni vonatokon kerékpárhelyjegy vásárlásával lehetséges, amelyet a kerékpáros országbérlet mellé is kötelező megváltani.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?