A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés

Az elmúlt években nem csupa móka és kacagás volt az életünk, kezdve a lezárásoktól az áremelkedésekig. Ennek ellenére próbáljunk meg jobb kedvre derülni, és nézzünk meg néhány vicces szöveget és képet, amelyekkel a látogatóink, a munkatársaink és talán a saját magunk napját is feldobjuk. Csempésszünk egy kis humort a szürke hétköznapokba és szerezzünk magunknak jókedvű, vidám vendégeket!

Nem minden vicc való mindenhova

Habár a vendégkörökben lehetnek átfedések, azért megállapodhatunk abban, hogy az a poén, ami vállalható egy kis kocsma WC-jében nem biztos, hogy jó ötlet egy elegáns szálloda mosdójában. Arról nem beszélve, hogy amit egy fiatalokból álló társaság irtó humorosnak tart, lehet, hogy az idősebb korosztály nem így értékeli, hiszen szerintük az már szemtelen vagy tiszteletlen kategória. Aranyszabály, hogy először gondoljuk át, hogy a hozzánk látogatók zöme még mit tarthat viccesnek és mi az, amivel már átesünk a ló másik oldalára. Magyarán pont az ellenkező hatást érjük el, mint amit szerettünk volna: arról jegyzik meg a helyet, hogy rossz élményeket társítanak hozzá.

Sokan felvidítják  a járókelőket is

Egyre többen tesznek ki az ajtó mellé jópofa kiírásokat, ehhez csak egy táblára, egy kis kreativitásra és egy szépen író, rajzoló munkatársra van szükségünk. Fontos, hogy ne legyen litánia, csak pont annyi, hogy bárki el tudja olvasni menet közben vagy amíg a piros lámpánál várakozik.

Nézzünk pár szellemes vendégcsalogató dumát!

– Az abszolút kedvencemet egy fagyis bódén láttam. Egy tölcsér fagyi volt a képen, mellette ez a szöveg: Nyalja az enyém! Nagy nevetve vettünk is pár gombócot, ha már ilyen jó fej a tulaj – mesélte egy megkérdezett vendégünk, Éva. 

Mosdóban, illemhelyiségekben is lehet poénkodni

Vendégként azt vettem észre, hogy a tulajok a mellékhelyiségekben lazábbak, itt vannak a legbevállalósabb poénok. Biztos mert ott mindenki leenged egy kicsit, minden szempontból –  mondta nevetve látogatónk. Ha szétnézünk a világhálón, a WC-k kapcsán is rengeteg vicces feliratot találhatunk, lássunk néhányat!

A kuka használatára is felhívhatjuk a figyelmet. – A szemetesen láttam egy képet egy integető kukáról, ezzel a felirattal: Szia, bemutatkoznék, én vagyok a szemetes! Kérlek, használj ki! – tette hozzá Éva.

Emellett fillérekért kapni már olyan piktogramokat, amelyek nem a szürke és unalmas férfi/női mosdót jelölik, hanem mosolyt csalnak a vendég arcára.

– Az interneten láttam egy képet, a férfi WC-re annyi volt írva, hogy “Bla”, a nőire pedig vagy százszor, különféle irányokban, az egész ajtót betakarva, hogy “Bla Bla Bla” – mesélte vendégünk.

Sőt, akár használati tárgyakat is felrögzíthetünk az ajtókra, pl. egy nyakkendő és egy selyemsál, egy körömcipő és egy férfi cipő, egy nadrág és egy szoknya stb. 

A vendégtérben is nevessünk egy jót!

Itt a legnagyobb hangsúly a pincéreken, felszolgálókon és szakácsokon lehet, hiszen ekkor tudja a vendég összekapcsolni a viccet egy valódi munkatársunkkal. Akár az étlapba, itallapba is becsempészhetünk pár örökzöld tréfát:

– Elnézést, uram, de 30 éve házasságban élek!

– Én meg a pincér vagyok!

Magát az ételeket, italokat is feldobhatjuk egy kicsit

– Jót viháncoltam egy kiíráson, a panzerotti étel leírásában olvastam: Panzerotti: olasz töltött valami, olajban sütve – mesélte vendégünk.

Egy szellemes étterem a gyerekmenüknek adott jópofa neveket, pl. “nem tudom” (rántott csirkemell sült burgonyával, “valamit” (paradicsomos spagetti) vagy “nem vagyok éhes” (nutellás palacsinta).

Kis Zsuzsanna

Forrás: cafeblog.hu, index.hu, nyugat.hu, nosalty.hu, facebook.com