A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) frissen közzétett levendulatérképén a közönség számára nyitott levendulások találhatók meg. Jelenleg 206 hazai és 52 határon túli helyről van tudomása készítőknek – tette közzé a MATE közleményét a Heol.

A jelölések egyéni közléseken és közösségi oldalon szereplő információkon alapulnak, és örömmel  fogadják a helyszínek bővítésével, módosításával kapcsolatos megkereséseket a lakatos.mark@uni-mate.hu email címen – mondta el Lakatos Márk, a MATE gyöngyösi Károly Róbert Campus gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzésének mesteroktatója. Az egyetem Gyógy- és Aromanövények Tanszékén évek óta folyik a levendulákkal kapcsolatos fajtaértékelési tevékenység, hatóanyag meghatározás, valamint szaktanácsadás.

A hazai gazdálkodók 2023-ban csaknem 200 hektáron termesztették a valódi (Lavandula angustifolia) és a hibrid levendulát (Lavandula × intermedia). A levendula térképet a Szedd Magad oldalon találják ezen a linken keresztül: bit.ly/szeddmagadlevendula. Mielőtt útnak indulnak, előtte feltétlenül tájékozódjanak a kiszemelt levendulás nyitvatartásáról!

Forrás: Heol

Vélemény, hozzászólás?