A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés

Az osztrák fertőszéleskúti Neuer Strand tengerparti hangulatot árasztó hely, 16 hektáros területen kempinggel, óriási hajókikötővel és számos vízisport-lehetőséggel. A strand és a kikötő az érzékeny UNESCO világörökségi és Natura 2000 természetvédelmi területen, a nádas szélén található, és a fenntarthatóság jegyében működtetik.

A tóparti strandra a belépés ingyenes, egy kialakított kis öbölben lehet megpihenni, napozni. Autóval egy óra parkolás ingyenes, de inkább a kerékpárosok számára ideális a hely, akik megpihenhetnek a vízpart mellett. „Neuer Strand Neusiedler See” nevű új létesítmény szíve a kikötő épülete, melynek felső szintjén egy étterem és egy rendezvényközpont is helyet kapott. A projekt keretében megépült a Libelle (Szitakötő) Étterem, egy bár és egy önkiszolgáló delikátesz.

A felújított kikötőöbölben 440 hajó és 30 kölcsönözhető hajó számára van hely. A Fertő-tó egyetlen magyarországi területen elhelyezkedő strandja, a Fertőrákosról megközelíthető egykori Fertő tavi vízitelep volt. A szabadstrand jelenleg nem látogatható. Az egykori strand és kikötő területén Fertő Part az élmények otthona néven építkezés zajlott, melyet 2022 júniusában forráshiány miatt leállítottak. Azóta a Fertő-tó magyar oldalán nincs strandolás. Az osztrák oldalon más a helyzet, Burgenlandban 8 tóparti településen találunk kiépített strandot.

Forrás: Élmény Nektek

Vélemény, hozzászólás?