A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés

Új tárcához került a turizmus. Januártól az újonnan létrejött Nemzetgazdasági Minisztérium, Nagy Mártonnal az élén felel a turisztikai ügyek irányításáért. 

A Nemzetgazdasági Minisztérium most jött létre a korábbi gazdaságfejlesztési tárca jogutódjaként. Az élén marad Nagy Márton miniszter. A tárca megkapta a turisztikával kapcsolatos ügyek intézését is. Ez a terület korábban nem önálló minisztériumhoz tartozott, hanem a Miniszterelnöki Kabinetiroda felelt az ide tartozó ügyekért.

A változás nem csak technikai jellegű lesz. A tárcavezető már jelezte, hogy milyen érdemi változásokat szeretne elérni, s milyen jogszabályok előkészítését kezdi el az általa irányított minisztérium. Törvény készül az utazásszervező tevékenységről, az utazási szerződésekről és átfogó jelleggel az egészségturizmus feltételeinek az átalakításáról is. Ugyancsak ez a tárca foglalkozik majd a vendéglátással kapcsolatos jogszabályok kidolgozásával is. 

Az intézkedésből arra következtethetünk, hogy idén lesz néhány jelentős változás a turizmussal kapcsolatos jogszabályokban. Nagy Márton ma a kormányban az a személy, akinek a legnagyobb befolyása van a miniszterelnök mellett a gazdaságpolitika irányítására. Ha egy másik területről az ő kezébe került a turizmus irányítása, akkor ez igencsak megnöveli az innen induló tervek megvalósulásának az esélyeit. A jövőben tehát érdeklődve figyeljük az új, részben turisztikai minisztériumtól érkező híreket. 

N.Cs.

599/2023. kormányrendelet

 

 

Vélemény, hozzászólás?