A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés

Ingyenes, online COVID-higiéniai tudástár

A higiéniái terméket gyártó Tork segítséget nyújt a vállalkozásoknak ahhoz, hogy megfeleljenek a járvány okozta új elvárásoknak. A cég kutatása szerint ugyanis az emberek 81%-a higiéniai szempontból sokkal biztonságosabb környezetet vár el a nyilvános mosdókban, mint a koronavírus előtt. A cég ehhez ad segítséget: tájékoztató anyagokat, tanulmányokat, oktató videókat, szakmákra szabott higiéniai ajánlásokat. A Tork tudásanyaga ezen a linken érhető el: bit.ly/tork_covid. A vendéglátó vállalkozásoknak készült útmutató pedig itt : bit.ly/tork_vend.

Forrás: Vendéglátás Magazin

Turisztikai fejlesztések Paks térségében

A dunakömlődi római kori romkertben egy római őrtoronyra emlékeztető játszóteret, mászóoszlopot, római harci szekérre hasonlító építményt, mérleghintát készítenek, emellett az ókorban is ismert növényekből fűszerkertet telepítenek. Egy sétányt is kialakítanak közvilágítással, térburkolattal. A program keretében Madocsán a Duna-partot fejlesztik, Bölcskén sonkaérlelőt és bormúzeumot hoznak létre, Szentandráspusztán pedig már felújították a kastély kápolnáját.

Forrás: MTI

Nyelvemlék-tanösvényt alakítanak ki Tihanyban

Új nyelvemlék-tanösvényt alakítanak ki a tihanyi Csokonai-ligetben, ami a magyar irodalom jeles alkotóinak állít majd emléket. Az apátsági lépcsősor mellett az apátság ezeréves történetét bemutató kőelemeket helyeznek el. Egy művészeti élményházat is  megvalósítanak, valamint a Visszhang domb karbantartására is sor kerül. A munkálatok befejezése ősszel várható.

Forrás: MTI

Visszanyerheti természetes élővilágát a Bezerédi-Duna-ág

A Duna Bács-Kiskun megyei szakaszán, a folyótól keletre húzódó Bezerédi-Duna-ág az utóbbi évtizedekben annyira feltöltődött, hogy az ártéri élővilág egyre inkább visszaszorult.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság uniós forrásból helyreállította az eredeti környezetet. Egyrészt mederkotrást végeztek, másrészt a mellékág vízpótlását elősegítő építményeket helyeztek el. Így a Bezerédi-Duna-ág ismét visszanyerheti eredeti, természetes élővilágát, védett és fokozottan védett fajok telepedhetnek meg, növelve a nemzeti park és hazánk közös értékeit.

Forrás: turizmus.com

Elutalták az elmaradt foglalások utáni támogatásokat a szálláshelyeknek

Január első hetében folyósították a támogatásokat a szálláshelyek elmaradt foglalásai után, összesen 3 milliárd forint értékben. A kormányzati döntés értelmében a szálláshely-szolgáltatók kérelmüket a kieső bevételeik részleges megtérítésére december 25-ig nyújthatták be a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ felületén.
Forrás: MTI