A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés

NAV: egyszerűsödött az automatikus fizetési könnyítési kérelmek benyújtása

Egyszerűsödött az automatikus fizetési könnyítési kérelmek benyújtása. Az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ONYA) az AUTRESZ nevű adatlapon benyújthatók, módosíthatók és visszavonhatók a fizetési könnyítési kérelmek. Az ONYA az adóhivatal online nyomtatványkitöltője, nem kell hozzá programot telepíteni, hanem webes eléréssel, akár okoseszközről is intézhetők az ügyek, csupán ügyfélkapus regisztráció kell hozzá. Az AUTRESZ adatlapon természetes személyként legfeljebb 1 millió forintos adótartozásra kérhetünk részletfizetést, megbízható adózóként 3 millió forintot el nem érő tartozásra kapható részletfizetés vagy halasztás.

Forrás: MTI

Budapest és várak, kastélyok felfedezésére is buzdít Kajla, a kölyökvizsla

Júliustól budapesti kalandokkal, valamint országszerte kastélyok, várak felfedezésével folytatódik a Hol vagy, Kajla? program az alsó tagozatos diákok számára. A gyerekek június 16-tól a nyári szünet végéig utazhatnak díjmentesen a MÁV és a GYSEV vonatain, a Volánbuszokon, valamint a BAHART és a MAHART Passnave egyes hajóin. Az ingyenes utazáson kívül számos kaland is várja a családokat. Az idei nyár  újdonságaként 6 budapesti útvonalat járhatnak be, miközben izgalmas feladványokat oldanak meg. Az útvonalakat tartalmazó kétkötetes kiadvány ingyenesen elérhető a Tourinform-irodákban. Kajla hazánk várainak és kastélyainak bemutatására is különleges játékkal készült. A gyerekek apródokként megbízólevelet kapnak a játékban részt vevő helyszíneken, és a rajta szereplő feladatot teljesítve pecsétet kapnak. Ha három pecsétet összegyűjtenek, apródból a magyar várak és kastélyok hárompecsétes kisnemesévé válhatnak, és névre szóló oklevelet kapnak. 

Forrás: turizmus.com

Retro vonatozás a Balaton-parton és az Alföldön

Augusztus 7–8-án a Balaton északi partján a lehető legtöbb vonaton retró mozdonyok és kocsik állnak forgalomba, az Alföldön pedig szeptember 18-19-én. A MÁV retró hétvégéin a hetvenes évek expresszvonatainak hangulatát idézik fel. Az idei szezontól Balatonfüred és Tapolca között kétóránként közlekedő Kék Hullám InterCity-k között – óránkénti váltásban – személyvonatok szállítják az utasokat, amelyek ezen a hétvégén retró szerelvényből állnak. Újdonságként idén, a szeptember 18-19-i hétvégén a Szeged – Békéscsaba vonalon is szerveznek retró hétvégét. 

Forrás: mavcsoport.hu

Nagyszabású belföldi forgalomélénkítő kampány indult

A Magyar Turisztikai Ügynökség kampányában 12 különböző kampányfilm, valamint ennél is több közterületi plakát, online hirdetés és újsághirdetés fut az ország különböző pontjain, célzottan az ott élőknek szóló üzenetekkel. Minden megyében más és más turisztikai térségről szóló filmeket és hirdetéseket láthatnak majd az emberek. A tervezés alapja a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatbázisa volt, amely 2020 óta gyűjti a statisztikai adatokat többek között azzal kapcsolatban is, hogy a különböző városokban és megyékben élők számára mely hazai úti célok a legvonzóbbak. A rendelkezésre álló adatoknak köszönhetően az érdeklődési körükhöz leginkább illeszkedő kampánytartalom juttatható el a különböző felületeken.

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

Májusban az előző évi háromszorosára nőt a belföldi vendégéjszakák száma 

A belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma májusban 2020 azonos hónapjához viszonyítva háromszorosára nőtt, de 56 százalékkal elmaradt a járvány kitörése előtti év, 2019 májusához képest – közölte közleményében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 2020. májushoz mérten ötszörösére nőtt, 2019 azonos időszakához viszonyítva 91 százalékkal csökkent. Májusban a vendégszám 211 ezer, az eltöltött vendégéjszakáké 522 ezer volt.

Forrás: MTI

Kilátók épülnek a Duna két oldalán Esztergom és Komárom térségében

Egy szlovák és egy magyar turisztikai szervezet közös pályázata nyomán nyolc kilátópont épülhet a Duna két oldalán, Esztergom és Komárom térségében. Szlovákiában Helembán, Karván és Komáromban emelnek kilátópontokat, Magyarországon a neszmélyi Hilltopnál, a Várhegyen, a csolnoki Mókushegyen, Kesztölcön és Tokodon jön létre turisztikai attrakció. A beruházások augusztus 31-ig készülnek el. A helyszínekről nyomtatott térkép és mobiltelefonos applikáció készül, valamint az egyes pontokat kincskereső játékkal is összekapcsolják. 

Forrás: MTI

Összeállította: D.Cs.