A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés
Balaton régió – Balaton Fejlesztési Tanács

500 millió forintnyi pluszforráshoz jutott a Balaton Fejlesztési Tanács

A Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) 500 millió forintos pluszforráshoz jutott, amelynek nagy részét a régió önkormányzatai nyerhetik el pályázatokon, a klímaváltozás hatását csökkentő fejlesztésekre. Bóka István, a BFT társelnöke jelentős lépésnek nevezte, hogy a tanács 220 millió forintos fejlesztési kerete megemelkedhetett. A többletforrásnak köszönhetően újra lesz vis major kerete a tanácsnak. (Erre például akkor lehet szükség, ha a tó vízminősége azonnali beavatkozást igényel.) A világjárvány miatt lehetővé tették, hogy a balatoni önkormányzatok a programokra tavaly elnyert támogatásaikat átcsoportosítsák az idei évre vagy jövőre.

Forrás: MTI

Turistaparadicsommá válhat a szécsényi Robinson-szigetek

Szécsény, Robinson-szigetek
(forrás: robinsonszigetek.hu)

 

Turisztikai szálláshelyeket komfortosítottak és új, négyévszakos szállásokat is kiépítettek a Szécsényben lévő Robinson-szigeteken. Tavaly november óta csaknem 62 millió forintnyi fejlesztés készült el a területen, 40 millió forintos költségvetési támogatással az Aktív Magyarországért Program részeként. Ebből a pénzből épült ki az áramellátás, a napelemes rendszer, valamint épültek meg az új négyévszakos szállások. A horgászatra, táborozásra, csapatépítésre, vízi sportokra alkalmas Robinson-szigetek négy kilométerre található Szécsénytől. A “NATURA 2000” természetvédelmi területen van két 3,5 hektáros tó és az Ipoly folyó két kilométer hosszú holtág rendszere. 1998-ban, a téesz megszűnése után 47 tulajdonostól vásárolták meg a területet, helyreállították a holtágakat, faházakkal biztosították a szállást, de áram mindeddig nem volt a szigeten. Az utóbbi években fogadóépületet, kalandparkot, 20 darab kétszemélyes faházat építettek, és komfortosították, például klímával is ellátták a napelemes tetejű házakat. Az elmúlt években Szobtól Ipolytarnócig kajak-kenu útvonal alakult ki az Ipoly folyón szlovákiai és magyarországi bázispontokkal, ezek egyike a Robinson-szigetek.

Forrás: MTI

Cél a közös Bükk-brand létrehozása

Egyeztetést kezdeményezett a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület az egri turisztikai szolgáltatókat tömörítő szervezetekkel. A cél a Covid-19 járvány utáni újraindulás során egymás erősítése, közös programok, programcsomagok kidolgozása. Ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy egri programszervezők bizományosi jegyértékesítési szerződést kötnek a szállásokkal, amelynek keretén belül jelentős kedvezménnyel biztosítják számukra a belépőjegyeket. Ez kiváló lehetőség a szállásadónak, hogy programokat kínáljon a vendégeinek, egyben az attrakcióknak is, mivel a szállásadók népszerűsítik őket. A jövőben a térségi szereplők szorosabban működnek együtt. Miskolc legnagyobb turisztikai szervezete tovább folytatja az összefogás kiszélesítését, és további településeket és térségeket szólít meg a közeljövőben.

Forrás: turizmus.com

Új kerékpárút Dunakeszitől Újpestig

A június elején átadott 5,3 kilométeres szakasszal végig biztonságos, sok helyen előzésre is alkalmas kerékpárúton lehet eltekerni Dunakesziről közvetlenül a Váci úti irodafolyosóig vagy még tovább, a belváros felé. Az új bringaútnak köszönhetően Budapestről végig kerékpárúton tekerhetünk el a Dunakanyarba, és onnan akár a szobi országhatárig is. Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos tájékoztatása szerint „a közvetlen szlovákiai összeköttetésre sem kell már sokáig várni, hiszen Szob és Ipolydamásd között hamarosan átadjuk a kerékpárutat, és az ipolyi kerékpáros híd kivitelezése is folyamatban van.” Az új kerékpárút mellett 150 fát és 800 cserjét is ültettek.

Forrás: MTI

Összeállította: D.CS.