A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés

Mohácson jövőre újra lesz busójárás

Mohács vezetése úgy döntött, hogy megtartják 2022 februárjában a busójárást. 2021-ben az esemény a pandémia miatt elmaradt. A 2022 évi fesztivál február 24. és március 1. között lesz. A döntést abban bízva hozták meg, hogy jövőre jelentősen enyhül a járvány, s az emberek döntő többsége az oltásokkal megfelelő védettséget szerez. A fesztivált a tervek szerint a korábban megszokott nagyságrendben rendezik meg, több mint 30 helyszínen, körülbelül 80 programmal. A rendezvényeket és a tömeget igyekeznek majd térben széthúzni, ebben pedig szerepet kap az idén nyáron megnyílt Selyemgyár Kulturális Negyed és annak udvara is. A busók és szép busók február 27-re tervezett felvonulását a belváros egy pontján megbontanák, s a várhatóan nagyjából kétezer fős menet három különböző útvonalon haladna tovább a zsúfoltság csökkentése érdekében.

Forrás: mohacs.hu

Világító kerékpárúttal gazdagodott Zala megye

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. innovatív fejlesztéseinek sorába tartozik a világító burkolatú kerékpárút és a világító útburkolati jelek használata. Az aszfaltburkolatba kevert szemcséktől éjszaka fényt kibocsátó utat korábban Esztergomban tesztelték a biciklisek, a világító burkolatjeleket pedig a Tát és Nyergesújfalu közötti szakaszon próbálták ki először. A Zalaegerszeget Zalalövővel összekötő, 20 kilométeres kerékpárút a helyiek és a turisták körében is kedvelt, forgalmas útvonal, ami a világító burkolatjelekkel sokkal biztonságosabbá vált. A 20 kilométeres bicikliútnak 12 kilométeres szakaszát látták el az elmúlt hetekben világító felezővonallal, a bagodi vasútállomástól Zalalövőig. Ez a felfestés ugyan drágább mint a hagyományos, de a sötétedés utáni fényvisszaadással megvilágítja a kerékpárút teljes szélességét.

Forrás: MTI

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vendéglátósokat keres

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. pályázatokat ír ki az üzemeltetésében lévő Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő, valamint a Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő területén található vendéglátó egységek üzemeltetésére. A pályázati ajánlat benyújtható postán vagy személyesen a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. Értékesítési osztályán (1034 Budapest, Szőlő u. 38). A pályázati ajánlatok benyújtási határideje: 2022. január 19. 13:00 óra. 

A pályázati felhívás ezen a linken keresztül is elérhető: bit.ly/furdo_palyazat.

Forrás: turizmus.com

Nagykanizsa és Veresegyház a legvirágosabb város

Idén is több százan jelentkeztek a Virágos Magyarország versenyre, ahol összesen 49 pályázó részesült elismerésben. A 30 ezer főnél népesebb városok kategóriájában Nagykanizsa vihette haza a fődíjat, míg a kisebb városok közül Veresegyház került ki győztesen. A kétezer főnél nagyobb falvak közül Etyek vehette át a díjat, a kisebb falvak közül pedig Buzsák. Az MTÜ különdíját Makó kapta a városok közül, Poroszló a falvak kategóriában jeleskedett, a Fővédnöki díj pedig Szentbékkállához került. 

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

Kulturális turisztikai menedzser képzés indul

Keresztféléves kulturális turisztikai menedzser szakirányú továbbképzést indít a Budapesti Corvinus Egyetem. A képzés azoknak ajánlott, akik már aktívan dolgoznak a kulturális turizmus területén. A két féléves képzés 2022 tavaszán indul. Önköltség: 390.000 Ft/félév. A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával a december 15-ig jelentkező első 15 fő ösztöndíjban részesül, amely megegyezik az első félév tandíjával. További információk: part.time@uni-corvinus.hu.

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

Összeállította: Dobó Csaba