A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés

A welcome ajándékok ma már a vendégfogadás szerves részeivé váltak. De milyen ajándékkal érdemes kedveskedni, ami nem lesz kiszámítható és sablonos?

Az, hogy kit lepünk meg valami aprósággal, csak rajtunk múlik. Ez egy gesztus a vendég felé, hogy pozitívan gondoljon vissza a nálunk eltöltött időre. Az üdvözlő ajándék megválasztásakor érdemes kategóriákat felállítani, és például a foglalt éjszakák számához igazítani a meglepetés nagyságát. Nézzük, milyen szempontokat vegyünk figyelembe az ajándék megválasztásakor!

A gesztus számít, nem az érték

A legjobb, ha személyes és egyedi ajándékkal lepjük meg a hozzánk érkezőt. A készítsd magad mozgalom jegyében például készíthetünk saját kicsi fakulcstartókat, amire pirográf technikával felkerülhet a logónk vagy az elérhetőségünk. Ugyanilyen technikával készíthetünk hűtőmágnest vagy tányéralátétet is. Az elkészítéséhez kell egy kézi vagy elektromos dekopírfűrész, sablonok, valamint egy pirográf szett.

Ki miért utazik?

A jó üdvözlő ajándék kiválasztásához érdemes kideríteni, ki miért érkezik hozzánk: konferenciázni, netán kirándulni fog vagy születésnapot ünnepelni? Erre már a foglaláskor rákérdezhetünk, hogy  személyre szabottabb ajándékokkal lephessük meg vendégeinket. Íme néhány példa:

Költség: néhány száz forint.

Költsége: saját nyomtatásban néhány száz forint.  

Költsége: térkép saját nyomtatásban néhány száz forint, saját termék 500- 2.000 Ft

Költsége: 1.500 – 2.000 Ft

Költsége: 2.000 – 3.000 Ft

Költsége: 500 – 3.000 Ft

Költsége: 500 – 1500 Ft

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Vendégváró csomag

Míg az üdvözlő ajándék alapvetően gesztus értékű, a vendégváró csomag már egy költségesebb kategória. Alapelv, hogy a csomagba főleg a helyre, a tájegységre jellemző termékek kerüljenek. Érdemes gondolni a reformkonyhai trendeket követőkre, a vegetáriánus, a vegán valamint az ételallergiában szenvedőkre is! Akinek a szolgáltatás kínálatában szerepel a vendégváró csomag, annak az ehhez szükséges információkat már jó a foglaláskor begyűjteni.

Mi kerülhet a kosárba?

Költsége: 3.000-25.000 Ft.


Sebestyén Szabolcs