A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés

Új intézkedést jelentett be a kormány a járványveszély kezelésével kapcsolatban. Eszerint március 17-től a vendéglátóhelyek csak délután 3- óráig tarthatnak nyitva.

A részletes rendelet úgy szól, hogy 15.00 és 06.00 óra között vendéglátó üzletben csak az ott foglalkoztatottak tartózkodhatnak. Ez alól kivétel az elvitelre készített étel megrendelése és átvétele, valamint kifizetése lehet. 

Mivel az alkalmazottak bent tartózkodását nem tiltja a rendelet, ezért házhoz szállítással továbbra is működhetnek az éttermek, a konyha is üzemelhet.  

Semmilyen rendezvény megtartása nem engedélyezett a rendezvény helyszínétől és létszámtól függetlenül. Kizárólag vallási közösség szertartása, polgári esküvő és temetés rendezhető. Sportrendezvény nézők nélkül, zárt ajtók mögött rendezhető. 

Tilos a látogatása valamennyi előadó-művészettel foglalkozó intézménynek, könyvtárnak, mozinak, múzeumnak, azaz minden közgyűjteménynek, közművelődési intézménynek és közösségi színtérnek. 

Az üzleteknek be kell zárniuk délután 3 órakor. Kivétel

A fenti rendelkezések megszegése esetén 5-500 ezer forint közötti büntetést szabhatnak ki a rendelkezést megszegő magánszemélyekre (akik a bezárásra kötelezett üzletben tartózkodnak). A rendelet betartását a rendőrség ellenőrzi.

Forrás: 46/2020 kormányrendelet