A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés

Bár a Budapesten élőknek az idén nélkülözniük kell a fényvillamost, számos más város örülhet a karácsonyi látványosságnak – írja a Kultúra Online. Miskolcon a díjnyertes fényvillamoson lehet utazni, de debreceni és szegedi fényvillamos is útra kelt idén.

Debrecen két adventi fényvillamost is indít, ezek menetrend szerinti járatként az 1-es és a 2-es villamos vonalán közlekednek 2023. január 6-ig.

November végén Szegeden is elindult az adventi szezon, a fényvillamos a tervek szerint december 31-ig járni fog. Fényvonatnak is több település lakói örülhetnek. A városi kisvonatot Székesfehérvár is díszbe öltöztette, de örülhetnek fényvonatnak a gödöllőiek, a Felcsút környékén élők és a Kismaros környékiek is, hiszen a gödöllői fényvonat, Vál-Völgyi Mikulásvonat és a Rénszarvas Expressz is újra pöfögni fog.

Pécsett ugyan utazni nem lehet majd a fényvonaton, de az egykori vasútállomásra Palotabozsokon idén is karácsonyi hangulat költözik, az Abmot motorvonat „fényvonattá” változik, és a hétvégéken beragyogja a vágányok környékét.

Forrás: Kultúra Online