A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

A korlátozások ideje alatt kizárólag munkavégzési, üzleti, oktatási céllal érkező vendégeket fogadhatunk. Ezt a vendégnek kell igazolnia egy munkáltatói papírral, amit át kell adnia. 

Jelenleg csak üzleti, gazdasági, oktatási céllal érkező vendégek tartózkodhatnak a szálláshelyeken. Ide tartoznak a Magyar Honvédség és a rendvédelmi szervek állományába tartozó személyek, továbbá az egészségügyi dolgozók is, ha szolgálatot teljesítenek az adott településen.

Ahhoz, hogy szállásadóként ennek a jogszabályi előírásnak megfeleljünk, igazolni kell, hogy a vendég munkavégzés céljából tartózkodik nálunk. Ezt a dokumentumot a vendégnek kell magával hoznia. Ebben a munkáltatója, cége igazolja, hogy milyen okból kíván megszállni. Az igazoláson fel kell tüntetni a vállalkozás/munkahely adatait, a szálláshely adatait, és azt, hogy hányan, milyen időtartamig tartózkodnak a szálláshelyen. Erre a célra bármilyen okirat, igazolás elfogadható, ami alátámasztja ezt, külön formanyomtatvány nincs.

Fontos, hogy az eredeti igazolást legalább a vendég ott tartózkodásának az idejére őrizzük meg, mert a hatóság ellenőrizheti.

Szilágyi Katalin

%d bloggers like this: