A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés
bigstock-travel-tourism-and-vacation-c-305774461.jpg
vendegek.jpg
bigstock-222522103.jpg
bigstock-Asian-Chinese-couple-Man-and-75007780.jpg
bigstock-people-service-and-holidays-c-211953925.jpg
bigstock-Receptionist-and-businesswoman-337148716.jpg
bigstock-Senior-Couple-Is-Hugging-And-W-299502619.jpg
bigstock-Two-Funny-Caucasian-Little-Pre-362179234.jpg

Elkészült az útmutató az élelmiszerek kettős minőségének vizsgálatához. Az útmutató alapját az a 2018 és 2021 között zajló vizsgálat adta – az EU fogyasztóvédelmi projektje részeként – amelyben mintegy 120, Magyarországon, Németországban és Ausztriában kapható termék összehasonlítását végezték el. A szakemberek azt vizsgálták, hogy az azonos márkájú termékek más összetételűek-e hazánkban, mint Ausztriában vagy Németországban. Például azt tapasztalták, hogy a magyar ételízesítő sósabb, a kakaópor ízetlenebb, mint osztrák társa, a vajas kekszből pedig hiányzik a vaj. A gyártók a különbséget az eltérő nemzeti szabályozásokkal valamint az egyes országok lakosainak eltérő ízlésével indokolták. A projekt tapasztalatait is feldolgozva egy olyan útmutató készült, ami segít a kettős minőség felismerésében, kizárásában. Innen lehet letölteni: bit.ly/kettos_minoseg.

Forrás: Nébih