A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés

A település környezete, annak szépsége befolyásolja az érkező turisták számát. Hiába van egy szép vendégház, és egy szolgálatra kész tulajdonos, ha a vendégek nem sétálhatnak egy jó nagyot a környéken. Vagy sétálhatnának, de a szemét és a gondozatlan környék elriasztja őket.

Az igényes vendégház nem elég!

A pihenésüket tervezők először helyszínt választanak. Ahhoz, hogy vendégházunk vonzó legyen, nem elég a szép szállásra helyeznünk a hangsúlyt. Szükség van a rendezett településképre is.  Azoknak, akik két-három napot, vagy hosszabb időt kívánnak egy településen eltölteni a következő elvárásaik vannak:

Természetesen ezeket egyedül egy vendégház tulajdonosa nem tudja megvalósítani. Ezért szükség van a helyi vállalkozók, a lakosság és az önkormányzat összefogására, például egy helyi turisztikai egyesület keretén belül. De akár úgy is, hogy turizmusban érdekelt helyi vállalkozások ösztönzik és támogatják az önkormányzatot, hogy részt vegyen településszépítő programokban. 

Virágos Magyarország 

Immár 25 éve minden évben megrendezik a „Virágos Magyarország” településszépítő versenyt. A versenyre való felkészülés segít olyan vendégváró településképet kialakítani, ami vonzó a turistáknak. A cél

Miért érdemes indulni a versenyen?

A rendezett, gondozott település vendégszeretet mutat. A Virágos Magyarország versenyen való részvétellel élénkíthetjük a helyi turizmust is, hiszen a megszépülő település ismertebbé és vonzóbbá válik. Zebegényben például a díj odaítélésének évében 60%-kal nőtt a turizmus.  

A versenyen évente átlagosan háromszáz település vesz részt. A versenyen induló településeken az önkormányzat, a lakosság, az iskolák, a helyi vállalkozók együtt dolgozva öltöztetik “virágokba” az utcákat, tereket. A program alapja, a helyi összefogás.

2018-tól öt kategóriában nevezhetnek a települések:

A versenyen bármely magyarországi település részt vehet egy jelentkezési lap kitöltésével.  A győztes településeket tájépítész, kertész és turisztikai szakemberek is segítik a település további szépítésében.

A programról bővebben itt tájékozódhatunk: viragosmagyarorszag.hu

Arany Edit