A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés

Food Truck Show 

2022. szeptember 30 – október 2.

A Food Truck Show az ország mozgó étterme. Kísérő és önálló rendezvényként járja az országot és szállít egyedülálló gasztronómiai élményeket. Ma már akár 150, minőségi ételeket és italokat kínáló, mozgásra képes vendéglátó jármű is feltűnhet egy –egy eseményen.

Évről évre bővül, színesedik a kínálat, a megszokottak mellett, rendre új ízek is megjelennek. A rendezvényt gyerekprogramok kísérik, ahol játszóházzal, Zöldfülű foglalkozásokkal várják a családokat. Minden egyes Food Truck Show ráadásul műanyag mentes

Helyszín: Sopron, Gourmet- és Design Héttovább olvasom

Tapolcai Pisztráng és Borfesztivál

2022. szeptember 30-október 2.

Barátság, hecc, pisztráng! – a mottója a friss tapolcai pisztráng és a vulkanikus badacsonyi borok randevújának a legtisztább vízforrások városában. A halas és boros hagyományokból kínál ízelítőt a tapolcai Malom-tó környéke. A pisztráng garantáltan itt lesz a legfrissebb, hiszen a fesztivál helyszínétől mintegy 400 méterre található pisztrángtelepről érkezik. A környék pincészetei elhozzák jellegzetes boraikat. Közben három színpadon harminc koncert gondoskodik, hogy ezen a hétvégén mindenki csak aludni menjen haza.

Helyszín: Tapolca, Malom tó és környéketovább olvasom

Szent Mihály-napi Civil Forgatag

2022. október 1. (tervezett időpont)

A büki civil szervezetek lassan tíz éve szervezik meg ezt az eseményt. A hagyományos lecsófőző versenyen tucatnyi csapat mutatja be, hogy milyennek gondolja ezt az egyszerű, ámde remek ételt. Kísérőprogramként történelmi játszóház, vásár, kézműves foglalkozások szenesítik a programot. A színpadon napközben a helyi ének- és zenekarok, néptáncosok, este pedig egy országosan ismert zenekar koncertje szórakoztatja a nagyérdeműt. (Legkorábban augusztus végére dől el, hogy idén is meg tudják-e tartani.)

Helyszín: Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár (Eötvös u. 11. )


tovább olvasom

VII. Piroslábos Fesztivál – nyitott porták Szigetmonostoron

2022. október 1. 

Egy autómentes, családias rendezvény, kulturális és kulináris fesztivál a település macskaköves Fő utcáján. Kitárt kapujú ősrégi porták, rég elfeledett helyi receptek szerinti étkek, illatos, fűszeres falusi élet. Régi-új színes, helyi kavalkád. Lesz itt minden. Kézművesek, bolhapiac, képzőművészeti kiállítás, „Kertbarátok-”, „Helyi-termék”, „Levendula-”, „Nagyszülők-” és Meseudvar. Házi finomságok, szüreti hangulat, színvonalas koncertek. Lesz népzene régi és új stílusban, de klasszikus, jazz és rock is. 

Helyszín: Szigetmonostor, Fő utca és környéke


tovább olvasom

XIII. Zempléni Szabad Pálinkafesztivál

2022. szeptember 30 – október 1.

Az esemény a helyi termékek és pálinkák versenyével indul. Az esti eredményhirdetés után  kezdődnek a minden korosztály igényeit maximálisan kiszolgáló kulturális porgramok. Másnap bemutatkoznak a helyi ételek, pálinkák, sütemények, kézműves termékek, valamint kóstolási lehetőséggel, a pálinkaműhelyek is. A gasztronómiai élmények mellett kirakodóvásár, bábszínház, kézműves foglalkozások, népművészeti csoportok és könnyűzenei koncertek várják a látogatókat.  A szombati záró koncert sztárfellépője a Csík zenekar.

Helyszín: Fűzér, Rákóczi u. 2. Váruradalmi Rendezvénytér


tovább olvasom

Tuning és Retro Fesztivál+Kolbászvásár

2022. október 7-9.

Sport-, különleges tuning-, felspécizett nosztalgia autók és oldtimerek kavalkádja tíz hektáron. Itt lesz a magyar gasztronómia java is, köztük, közkívánatra a hagyományos „Kolbászvásár”. Ráadásul mind szabadtéren, mind a fűtőházban számos kiegészítő program, rengetek látványosság, kiállítások várják a kilátogatókat. A családbarát rendezvényen díjmentes a parkolás és gyerekekjátékok használata, a piknik-parkban pedig el lehet fogyasztani az otthonról hozottakat is. Kedvezményes jegyek a www.trf.hu.

Helyszín: Magyar Vasúttörténeti Park Budapest, 1142 Budapest, Tatai út 95.


tovább olvasom

VIII. Burgonya Napok 

2022. október 7-8.

VIII. Kiskunhalasi Burgonya Napok október 7-én és 8-án a Sóstó Csárda területén, a Bács Gazda Coop Kft. szervezésében. Október 7-én, pénteken Burgonya Fajtabemutató és Szakmai Nap lesz, szakmai előadásokkal és tanácsadással. Szombaton a Sóstó Csárda területén burgonyafesztivál, burgonyás ételek főzőversenye, burgonyagumó verseny, melyben keresik
2022 legnagyobb burgonyáját, ezen kívül családi és kulturális programok várják az érdeklődőket. A rendezvény és az ebéd ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

Helyszín: Kiskunhalas, Sóstó


tovább olvasom

XX. Gesztenyefesztivál

2022. október 8-9.

Színes programokkal, sztárfellépőkkel, kirakodó vásárral és lovaglási lehetőséggel várják az érdeklődőket a Vadon Lovas Clubba. Folyamatosan sül a gesztenye, de bőséges a választék a gesztenyés ételekből-italokból sőt, a süteményekből is. Persze, nem hiányozhat a friss, fűszeres forralt bor sem. A gyermekeket „ugrálóvár” és ringlispíl is várja, míg a felnőttek szórakoztatásáról a különböző tánc és egyéb bemutatók, zenekarok, szórakoztató és könnyűzenei programok, valamint az esti bál „gondoskodik”.

Helyszín: Ágfalva, Magyar u. 25.


tovább olvasom

VII. Dunakanyar Bor- és Pálinkafesztivál 

2022. október 7-9.

Bár ezen a hétvégén a főszerep a boré és pálinkáé, de a családokra is gondoltak a szervezők. Amíg a felnőttek a különleges italokat kóstolgatják, addig a gyerekek játszóházban szórakozhatnak. A látogatókat a nemes italok mellett, a tökéletes gasztronómiai élmény érdekében ínycsiklandó ételek is várják. A színpadon a legváltozatosabb zenei kínálat, vasárnap pedig szüreti felvonulás szórakoztatja a közönséget. Lesz retró, pörgős rock and roll buli, de helyet kapnak a népzene különleges értékei is. 

Helyszín: Vác, Duna-part, Zenepavilon


tovább olvasom

Pécsváradi leányvásár

2022. október 14-16.

A török kor után a helyi népcsoportok békében éltek egymással, de csak egymásközt házasodtak.  Ezért a magyar fiúk a környékbeli falvakból hívtak „erősítést”. Jöttek is a lányok és a frigy a másnapi vásárban vett mézeskalácsszívvel pecsételődött meg. Ezt a kedves hagyományt keltették életre 56 éve a pécsváradi és a zengővárkonyi fiatalok. Azóta már nemcsak a közeli, de a távolabbi környékről is jönnek a látogatók, akiket már folklór műsorral, kézműves vásárral, színpadi programokkal, nagykoncertekkel is várnak.

Helyszín: Pécsvárad központja


tovább olvasom

XI. Tárcsás Ételek Fesztiválja

2022. október 22.

A kilátogatók finom ételeket és kiváló minőségű bükkaljai borokat kóstolhatnak. Aki szokott szabad tűzön főzni, grillezni, sütögetni benevezhet a versenybe, amelyet szakmai zsűri értékel majd. Közben kézművesek árulják portékáikat, hagyományőrző-, és tánccsoportok, valamint zenés produkciók szórakoztatják a jelenlévőket. A gyerekeket népi játszóház, játszótér várja. Délután, az eredményhirdetés után pedig kezdetét veszi a zenés bortúra.

Helyszín: Bogács, Cserép úti pincesor melletti Rendezvénypark 


tovább olvasom

25. Jubileumi Csabai Kolbászfesztivál

2022. október 20-23.

Magyarország egyik legismertebb gasztronómiai eseménye az összetartozásról, az értékek, tradíciók megőrzéséről és ápolásáról szól. A látogatók a kulináris élvezeteken, a kézműves termékek, a különleges házi és kisüzemi készítésű füstölt kolbászok, a pálinka, a bor és a rétes kóstolásán túl, többek közt disznóvágás bemutatókat, kolbászgyúró versenyeket is megtekinthetnek. Több helyszínen, mind a négy nap a magyar művészeti és zenei élet kiválóságai gondoskodnak a színvonalas szórakoztatásról, de a gyerekeket is gazdag programok is várják.

Helyszín: Békéscsaba, Gyulai út 61/2 (CsabaPark)


tovább olvasom

Öreg-tavi Nagy Halászat

2022. október 21-23.

A halgazdálkodás tatai hagyományait, a halfogyasztás kultúráját népszerűsíti ez a gasztronómiai esemény. A szombat reggeli látványhalászaton a tradicionális halászati eszközök kapnak szerepet.  Halfőző mesterek készülnek különféle halételekkel, halászlével, sült halakkal, melyekhez illenek a friss és zamatos neszmélyi borok. A kulináris élvezeteken felül színes szabadtéri programok is várják az érdeklődőket vásári forgataggal, színpadi műsorokkal, gyermekprogramokkal, vidámparkkal és számos érdekes látnivalóval. 

Helyszín: Tata, Esterházy-kastély környéke


tovább olvasom

Simon-Júdás napi Vásár 

2022. október 28-29.

A Simon-Júdás vásár legrégibb hagyománya Sárvárnak. A hat évszázados történelmi múltra visszatekintő kirakodóvásár sokat változott, ám meg-megújulva a mai napig őrzi hagyományait. Több száz árus portékáiból válogathatnak a vásár látogatói. Már pénteken este forralt bor és sült kolbász illata tölti be a tereket, ilyenkor elsősorban a sárváriak látogatnak ki a már rendezkedő árusokhoz és lacikonyhákba. Szombaton aztán többezres tömeg hömpölyög az utcákon portékák után kutatva vagy csak nézelődve.

Helyszín: Sárvár utcái


tovább olvasom

28. Esküvői kiállítás és vásár 

2022. október 1-2.

Helyszín: Győr, Zichy Palota (Liszt Ferenc u. 20.)

Akiknek érdekes lehet: esküvői szolgáltatók, köztük a vendéglátók.
Kontakt: Venesz Klaudia
mob.: +3630 449 8804
e-mail: venesz.klaudia@mufegyor.hu

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 6.

További információ: Győri Művészeti Fesztiválközpont
tel.: 0696 311 316
e-mail: info@mufegyor.hu
web: mufegyor.hu
bit.ly/eskuvo2023

Siófoki Halfesztivál

2022. október 7-9.

Helyszín: Siófok, Fő tér

Akiket várnak: kézműves élelmiszer-előállítók
Jelentkezés: vetter.nitta@kulturkozpont-siofok.hu
Kontakt: Vetter Nitta szervező; mob.: +3630 231 4503
Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 5.
Egyéb: jelentkezés fényképes bemutatkozással és referenciával

Helypénz: tájékoztatás a jelentkezés elfogadásakor

További információ: Kálmán Imre Művelődési Központ Siófok
tel.: 0684/ 311-855/124
e-mail: info@kulturkozpont-siofok.hu
web: www.kulturkozpont-siofok.hu

Jánossomorjai Tökfesztivál

2022. október 8.

Helyszín: Jánossomorja, Balassi Bálint Művelődési Ház (Óvári út 1).

Akiket várnak: vendéglátással foglalkozó kisebb vállalkozásokat, borászokat, pálinkásokat, mozgóárusokat
Jelentkezés: aliz.fordos@gmail.com
Kontakt: Fördős Alíz,  mob.: +3620 365 9279
Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 15.

Helypénz: megegyezés szerint

További információ: Társaskör Egyesület, Jánossomorja
tel.: 0696/ 226-147
e-mail: tarsaskor@tarsaskorjanos.hu
web: http://tarsaskorjanos.hu

Magyarok Érdi Vására

2022. október 8.

Helyszín: Érd, Főtér

Akiket várnak: kézműves élelmiszer-előállító vállalkozásokat Érd 40 km-es vonzáskörzetéből
Jelentkezés: magervasar@gmail.com
Kontakt: Szendefiné Szálkai Judit, mob. +36 20 552-9172
Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 20.
Egyéb:
jelentkezési lap: bit.ly/MagyarokÉrdiVásáraJelentkezés 

Az élelmiszerek csak hazai alapanyagokból előállított, mesterséges színezéktől, ízfokozóktól, állományjavítóktól mentesek lehetnek

Helypénz: nincs, de felajánlást elfogadnak

További információ: Éltető Értékeinkért Egyesület
web: elteto-ertekeink.hu

Balatonalmádi Tökfesztivál

2022. október 15.

Helyszín: Balatonalmádi, Városház tér és környéke

Akiket várnak: vendéglátással foglalkozó minőségi kisvállalkozásokat.
Jelentkezés: nabe.balatonalmadi@gmail.com
Kontakt: Némethné Jánosné, Erzsébet
Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 15.
Egyéb: jelentkezés fényképpel

Helypénz: megegyezés szerint

További információ:
– Nők a Balatonért Egyesület
– Pannonia Kulturális Központ és Könyvtár
tel.: 0688/542 515
web:
www.pkkk.hu
www.nabe.hu

Dömötör-napi Vásár

2022. október 30.

Helyszín: Nagykőrös, Alsójárás dűlő 1.

Akiket várnak: mindenkit, aki rendelkezik a megfelelő engedéllyel
Jelentkezés: nagykoros.piac@gmail.com
Kontakt: Rédei Gáborné Szilvia, mob.: +3620 662 5623
Jelentkezési határidő: 2022. október 28.

Helypénz: bérleti díj: 3.500 Ft/fm, a helypénz 700 Ft/fm a ténylegesen elfoglalt hely után

További információ: Köva-Kom Nonprofit Zrt.
Tel.: 0653 550-744
e-mail:  kovart@kovart.hu
web: www.kovart.hu