A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés

A Szallas.hu-t is üzemeltető Szallas Group eladása után az új tulajdonossal, a lengyel tőzsdén jegyzett Wirtualna Polskaval az élen rendezték meg az idén tízéves Év Szállása és Turizmus Kiválóságai Verseny díjátadását. Az idén csaknem 15 ezer szálláshely, 500 település és 7300 attrakció vett részt a megmérettetésen. 1,6 millió vendégértékelés és hatezer foglaló szavazata segítette a szakmai zsűri döntését.

Az Év Szállása 2022 fődíjat a Colosseum Hotel Mórahalom nyerte el. Idén rendhagyó módon az elmúlt években Év Szállása fődíjat nyert szálláshelyekre is szavazhattak a Szallas.hu weboldalán foglalók. Első helyezést ért el a 2015-ben fődíjat nyert Hotel Kapitány Wellness Sümeg, melyet a 2016-os győztes Hotel Ózon & Luxury Villas Mátraháza követ, harmadik helyen végzett a 2020-as év nyertese, a Hotel Európa Fit Hévíz.

Az Év Turisztikai Attrakciója a vendégértékelések alapján a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, míg a zsűri értékelése szerint a Magyar Zene Háza.

Magyarország kincsei közül a dobogó első fokán Debrecen végzett, Szeged a második, és Zalakaros a harmadik a zsűri rangsorában.

A Turizmus Szakma Példaképe – ifj. Papp Imre-emlékdíjjal Ritter Judit, a Hotel Szárcsa Székesfehérvár ügyvezető igazgatójának munkásságát ismerték el. 

Forrás: turizmus.com