Durbák Norbert a miskolci Lignum Bistró&Café séfjének receptje:
Sütünk egy egyszerű kakaós piskótát, amit egy kevés kardamommal ízesítünk.
Ha kihűlt, megkenjük rummal és elkészítjük a meggy mousse-t.
400 g meggybefőttet 1 dl saját levével, 1 citrom levével, 2 evőkanál cukorral, egy csipet sóval felfőzzünk. Beáztatunk hideg vízbe 6 lap zselatint, ha feloldódott kinyomkodjuk és a felfőzött meggybefőttel együtt leturmixoljuk.
Amikor a leturmixolt, zselatinos meggy szobahőmérsékletre hűlt, hozzákeverünk 250 gramm mascarpone sajtot. Ha kész, 2 dl felvert tejszínhabbal belazítjuk és az egészet rátesszük a piskótára.
Egy éjszakát hűtjük, másnap a tetejét leöntjük olvasztott csokoládéval és úgy tálaljuk.