A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés
bigstock-travel-tourism-and-vacation-c-305774461.jpg
vendegek.jpg
bigstock-222522103.jpg
bigstock-Asian-Chinese-couple-Man-and-75007780.jpg
bigstock-people-service-and-holidays-c-211953925.jpg
bigstock-Receptionist-and-businesswoman-337148716.jpg
bigstock-Senior-Couple-Is-Hugging-And-W-299502619.jpg
bigstock-Two-Funny-Caucasian-Little-Pre-362179234.jpg

Durbák Norbert a miskolci Lignum Bistró&Café séfjének receptje:

Sütünk egy egyszerű kakaós piskótát, amit egy kevés kardamommal ízesítünk.

Ha kihűlt, megkenjük rummal és elkészítjük a meggy mousse-t.

400 g meggybefőttet 1 dl saját levével,  1 citrom levével, 2 evőkanál cukorral, egy csipet sóval felfőzzünk. Beáztatunk hideg vízbe 6 lap zselatint, ha feloldódott kinyomkodjuk és a felfőzött meggybefőttel együtt leturmixoljuk.

Amikor a leturmixolt, zselatinos meggy szobahőmérsékletre hűlt, hozzákeverünk 250 gramm mascarpone sajtot. Ha kész, 2 dl felvert tejszínhabbal belazítjuk és az egészet rátesszük a piskótára.

Egy éjszakát hűtjük, másnap a tetejét leöntjük olvasztott csokoládéval és úgy tálaljuk.