Lúdlábtorta meggy mousse-szal 

Lúdlábtorta meggy mousse-szal 

Durbák Norbert a miskolci Lignum Bistró&Café séfjének receptje:

Sütünk egy egyszerű kakaós piskótát, amit egy kevés kardamommal ízesítünk.

Ha kihűlt, megkenjük rummal és elkészítjük a meggy mousse-t.

400 g meggybefőttet 1 dl saját levével,  1 citrom levével, 2 evőkanál cukorral, egy csipet sóval felfőzzünk. Beáztatunk hideg vízbe 6 lap zselatint, ha feloldódott kinyomkodjuk és a felfőzött meggybefőttel együtt leturmixoljuk.

Amikor a leturmixolt, zselatinos meggy szobahőmérsékletre hűlt, hozzákeverünk 250 gramm mascarpone sajtot. Ha kész, 2 dl felvert tejszínhabbal belazítjuk és az egészet rátesszük a piskótára.

Egy éjszakát hűtjük, másnap a tetejét leöntjük olvasztott csokoládéval és úgy tálaljuk.

%d bloggers like this: