A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja

Ügyfélszolgálati telefonszámunk: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu vagy üzenhet a weblapról

Keresés

VÁLOGASSON TÉRKÉPESEN A SZEPTEMBERI FESZTIVÁLOK KÖZÖTT

Bátonyterenyei Városnapok 

2022. szeptember 2-3.

A Mátra északi lábánál festői környezetben elterülő, bányász és palóc hagyományokat egyaránt ápoló városban, Bátonyterenyén szeptember első hétvégéjén, pénteken és szombaton rendezik meg a hagyományos Városnapokat. A helyi Városháza terén színes program, számos fellépő, kulináris élvezetek, valamint kézműves portékások várják az érdeklődőket. Fellép többek közt Rácz Gergő és lesz Fiesta Live Show. A minden korosztály igényeit figyelembe vevő programot este TNT- nagykoncert és tűzijáték zárja.
Helyszín: Bátonyterenye, Városház tér

tovább olvasom

Food Truck Show 

2022. szeptember 2-4. Helyszín: Szombathely, Food Truck Show
2022. szeptember 9-11. Helyszín: Kincsem park „Egy nyelv, ezer íz” portugál nyelvű nemzetek ételeinek fesztiválja
2022. szeptember 17-18. Helyszín: Bp. Andrássy út, Nemzetközi Street Food Fesztivál
2022. szeptember 23-25. Helyszín: Paks, Puttonyos Fesztivál és Food Truck Show

A Food Truck Show az ország mozgó étterme. Kísérő és önálló rendezvényként járja az országot és szállít egyedülálló gasztronómiai élményeket. Ma már akár 150, minőségi ételeket és italokat kínáló, mozgásra képes vendéglátó jármű is feltűnhet egy –egy eseményen.

Évről évre bővül, színesedik a kínálat, a megszokottak mellett, rendre új ízek is megjelennek. A rendezvényt gyerekprogramok kísérik, ahol játszóházzal, Zöldfülű foglalkozásokkal várják a családokat. Minden egyes Food Truck Show ráadásul műanyag mentes.

tovább olvasom

XXV. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál 

2022. szeptember 2-4.

Két év után ismét útra kelnek az óriás bográcsok és elfoglalják helyüket a múzeum előtti Vízi bástyán. A Tisza szegedi rakpartja ismételten halászcsárdák és kézművesek, borászok és sörfőzők, fesztivállátogatók találkozóhelyévé válik.

Az újszegedi Partfürdőn szombaton a halfőzők mérik össze tudásukat. Mindenki maga készíti el a féltve őrzött receptúrája szerinti bográcsban a halászlevet. Ez a nap több mint egy verseny, az ízek, az illatok, a barátság, a találkozás örömének ünnepe a szegedi Tisza parton.
Helyszín: Szeged, Huszár Mátyás rakpart, Újszegedi Partfürdő 

tovább olvasom

23. Szoboszlói Birka- és Slambucfőző Örömnap

2022. szeptember 3.

A rendezvény célja, hogy a térségben dolgozókat, családokat, baráti társaságokat összehozza egy kellemes, vidám, együtt főzős napra. A fantasztikus ételek mellett a tökéletes kikapcsolódásra a színvonalas kulturális programok is garanciát nyújtanak. A térség sajátos ételreceptjeivel, a bográcsban készült birka- és slambucfőzés népszerűsítésével a szervezők a helyi és a pusztai gasztronómiai hagyományokat szeretnék megőrizni és bemutatni a szép számmal kilátogató bel- és a külföldi vendégeknek.
Helyszín: Hajdúszoboszló, repülőtér

tovább olvasom

XXII. Nagykőrösi Arany-Napok

2022.szeptember 3-4.

Nagykőrös az Alföld szívében elterülő gyönyörű kisváros, ahol az idelátogatókat egyből megérinti a város hangulata. Immár 23-ik alkalommal, de 2014-től a régi jó hagyományok megőrzése mellett már megújulva, idézi fel a település Arany János emlékét. A szeptember első hétvégéjén megrendezésre kerülő Nagykőrösi Arany-Napok mind a helyiek, mind az ide érkező vendégek számára minőségi programokat ígér. A rendezvényen megkóstolhatjuk a helyi- és a nemzeti étel- és italkülönlegességek is.
Helyszín: Nagykőrös, Cifrakert.

tovább olvasom

Szoboszlói Gasztro- és Borfesztivál

2022. szeptember 9-11.

A város őszi, első gasztro-fesztiválján résztvevők a helyi konyha ínyencségeire és finom borokra számíthatnak. Különleges, tájjellegű ételek és a magyar borok széles választéka vár minden Szoboszlóra látogatót.  Lesz bórkóstolás, a színpadon zenei és táncbemutatók, este pedig koncertek és DJ-partik is. A háromnapos rendezvényen bemutatkoznak helyi kismesterségek és előadók. Borlovagok, borrendek vonulnak fel, az „Íz Utcáján” pedig a különféle vendéglátó egységek biztosítják a kulináris élvezeteket.
Helyszín: Hajdúszoboszló, Szent István park 1.

tovább olvasom

Tokaji Utcazene Fesztivál

2022. szeptember 9-11.

Az egész ország területéről, sőt külföldről is érkeznek utcazenészek, akik a város 2 km-es sétálóutcájának 16 helyszínén „mérettetnek” majd meg. Az egyedülálló, különleges hangulatot árasztó eseményt tovább színesítik a különféle gasztronómiai, családbarát, művészeti és kulturális programok. A kicsiktől a nagyokig itt mindenki megtalálja a maga stílusát, szórakozását. Hogy ne legyen unalmas, bár az alapkoncepció változatlan, de évente mégis érezhető egy pici változás. A mottó: „Zene az kell!
Helyszín: Tokaj, Bethlen Gábor, Rákóczi és Bajcsy-Zsilinszky utcák

tovább olvasom

Badacsonyi Szüret 

2022. szeptember 10-11.

A régió legimpozánsabb őszi rendezvénye. A csúcspont az ország leghosszabb szüreti felvonulása. A környék 15 települése képviseletében mintegy 5 km hosszban hat-hétszázan vonulnak fel néptáncegyüttesek, lovas fogatok, zászlóforgatók, gólyalábasok társaságában. De képviseltetik magukat hagyományőrző egyesületek, valamint az ország borrendjei is.  Az ide látogatókra régió karakteres borai és egyéb gasztronómiai élmények mellett, még gyerekprogramok, szabadtéri koncertek, és hagyományos jó hangulat is vár.
Helyszín: Badacsony, Badacsonytomaj, több helyszínen.

tovább olvasom

XXII. Gyulai Pálinkafesztivál

2022. szeptember 15-17.

A Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye, a több tízezer látogatót vonzó Gyulai Pálinkafesztivál. Az ország pálinka gyártóinak több száz termékével ismerkedhet meg az érdeklődő, de vezetett pálinkakóstolókra is jelentkezhet, sőt kulináris élményeket is gyűjthet a „Gazda és a pálinka a konyhában” programon. A fesztivál szombati napján rendezik a Békés Megyei Horgász- és Vadásznapot is. A pálinka mellett a színpadé a főszerep, hiszen a hazai könnyűzenei élet kiválóságai lépnek a nagyközönség elé.
Helyszín: Gyula, Várkert u. 1.

tovább olvasom

Felsőtárkányi Borünnep

2022. szeptember 16-18.

A tél beköszönte előtt illik könnyed formában, jó kedélyűen elbúcsúztatni a nyarat. Szeptember közepén a felsőtárkányi tó partján, erre nagyszerű alkalom adódik. Lehet kiváló borászatok remekbe szabott nedűit kóstolni, akár borszakértői szemmel kortyolgatva, akár könnyed társalgáshoz fröccsként fogyasztva. De lehet új kapcsolatokat is építeni, vagy éppen a meglévőket ápolni, elmélyíteni. A garantált jó hangulatot élő koncertek, stand up comedy előadás, finom ételek, gyermekprogramok biztosítják.
Helyszín: Felsőtárkány, tópart

tovább olvasom

Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál

2022. szeptember 16-18.

A Szüreti Napok és Fehérbor Fesztiválon a látogatók megkóstolhatják a Mátrai Borvidék illatos, könnyed borait a fő téri pavilonsoron, miközben színvonalas szórakoztató, kulturális és folklór programok zajlanak. Kézműves kirakodóvásár, gulyásfőző verseny gazdagítja az eseményt. Népi iparművészeti vásár, minőségi borok árusítása a Fő téri borpavilonokban, csemegeszőlő- és mustárusítás, gyermekjátékok, kulturális programok gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Programok helyszíne: a Fő téri szabadtéri színpad.
Helyszín: Gyöngyös, Fő tér

tovább olvasom

XVIII. Rácalmási Tökfesztivál

2022. szeptember 16-18.

Rácalmáson, szeptember közepén kerül megrendezésre immáron 18. alkalommal az országos hírnevű Tökfesztivál, amely színes programokkal és neves fellépőkkel várja az idei évben több helyszínen a látogatókat.  A gasztronómiai élmény mellett, gyermek programok, előadások és koncertek várják az érdeklődőket. A színes és változatos programok miatt minden korosztály megtalálhatja a kicsiktől a nagyokig a számára legérdekesebb programot, szórakozási lehetőséget.
Helyszín: Jankovich-kúria (Jankovich köz 5-7.), Milleneumi Park, Duna part

tovább olvasom

XI. Zalaegerszegi Sörfesztivál

2022. szeptember 16-18.

Nyugat-Magyarország egyik legnépszerűbb sörfesztiválja, mely Zalaegerszeg belvárosában, a Sportcsarnok és Pláza előtti téren kerül megrendezésre. Gasztronómiai, kulturális programok, kézműves és import sörök, sörivó versenyek, vidámpark, kézműves vásár, bungee jumping.

A fellépők pénteken Rúzsa Magdi és a Delta, szombaton Pál Kriszti acoustic, a Bagossy Brothers Company, és Lofti Begi, vasárnap Bing nyuszi és Barátai, a ValMar és Majka
Helyszín: Sportcsarnok és a Zala Plaza környéke, Stadion utca 3.

tovább olvasom

Szüreti Mulatság  és Summás ételek bemutatója 

2022. szeptember 17.

Bogácson mindig történik valami. A két rendezvényt nehéz különválasztani, hiszen a különleges népi ételekhez, mint, a laksa, placki, bableves, krumplis kalács, nagyon jól illenek a Cserépi úti pincesoron kínált finom borok.

A jó ebédhez természetesen itt is szól a nóta – és nemcsak a nóta, hiszen sokféle zenei műfaj képviselői szórakoztatják a színpad előtt összegyűlt közönséget. Emellett népi játszóház, hagyományos népi ügyességi játékok gondoskodnak arról, hogy az egész család jól érezze magát.
Helyszín: Bogács és a Cserépi úti pincesor

tovább olvasom

Szent Mihály-napi Borfesztivál

2022. szeptember 23-25.

Az egykori megye, jelenleg járási székhelyen, Magyarország Legbátrabb Városának címével büszkélkedő Balassagyarmaton 2013 óta változott borfesztivállá a hagyományosan, évről-évre megrendezett Szent Mihály napi forgatag. A Városháza előtti Civitas Fortissima téren finom borok, és ínycsiklandó ételek kóstolása mellett kiváló, minden korosztálynak szóló programokról is gondoskodtak a szervezők. “Nagy-fellépők” pénteken: New Level Empire; szombaton: Hevesi Tamás; a zárónapon, vasárnap pedig a 4s Street.
Helyszín: Balassagyarmat, Civitas Fortissima tér.

tovább olvasom

Móri Bornapok és XIII. Fúvószenekari Fesztivál

2022. szeptember 29-október 2.

A település egyik legrangosabb rendezvénye a Móri Bornapok. A város egész területén, számos helyszínen több ezer látogató számára kínálunk rendkívül sokrétű programot.

Ízelítő a programokból: Kiállítások– Népművészeti kirakodóvásár – Borutca – Nyitott borospincék – Zenés gyermekműsorok – Sportprogramok – Díszmadár kiállítás – Szüreti felvonulás – Borlovag-avatás – Utcabálok –néptáncbemutatók – Fesztiválzenekarok.
Helyszín: Mór, több helyszínen

tovább olvasom

Villányi Vörösbor Fesztivál 

2022. szeptember 30 – október 2.

A nagy múltú Vörösbor Fesztivált 3 napon át várja a bor fővárosába a bor-, a gasztrokultúra, a hagyományőrzés és a művészetek iránt érdeklődő vendégeket.
Az ország egyik leghíresebb borászati-kulturális rendezvényére több tízezer látogatót várnak a szervezők. A villányi Rendezvénytérre, a Pincesorra, a Diófás térre és a város több pontjára közel 30 borászat és számos neves pincészet települ ki a legjobb vörösboraival. A Rendezvénytér színpadán fellép többek között a Neoton Família és a Bagossy Brothers Company.
Helyszín: Villány, Rendezvénytér

tovább olvasom

Gyenesdiási Szüreti Vigasságok a Balatonnál

2022. szeptember 3.

Helyszín: Gyenesdiás, Piac és Rendezvénytér
Akiket várnak: különleges kínálatú kisvendéglátósok, kézműves élelmiszer-előállítók
Jelentkezés: gyenesdiaskultura@gmail.com
Kontakt: Szabó Zsolt Szilveszter,  mob.: +36 30 134 9105
Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 5.

Egyéb: jelentkezés referenciával, fényképes bemutatkozással és terméklistával
Helypénz: megállapodás alapján
További információ: József Attila Művelődési Ház és Könyvtár, Gyenesdiás
tel.: (83) 314 507
web: www.gyenesdias.info.hu

VII. Sváb Zenei Fesztivál 

2002. szeptember 9-10.

Helyszín: Villány Rendezvénytér
Akiket várnak: sváb vonalú vendéglátósokat
Jelentkezés: info@bajorsor.hu
Kontakt: Futár János, mob.: +36 30 939 0093
Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 10.

Egyéb: jelentkezés rövid, fényképekkel illusztrált bemutatkozással
Helypénz: megegyezés szerint
További információ: Bajorsör-barátok Hagyományőrző Egyesülete
web: bit.ly/svabzene

X. Székesfehérvári Mangalica Fesztivál

2022. szeptember 9-11.

Helyszín: Székesfehérvár, Piac tér
Akiket várnak: borászok, pálinkafőzdék, kézműves élelmiszer-előállítók
Akiket nem várnak: vattacukor, főtt kukorica, popcorn és perecárusok. A nagyvendéglátói, forralt bor – tea – puncs helyek értékesítése meghívásos alapon.
Jelentkezés:  a bit.ly/MangalFesztJelentkezés   oldalon lévő jelentkezési lappal.
Kontakt: Veégh Viktor
Jelentkezési határidő: amíg hely van
Egyéb: a bit.ly/MangalFesztKapcsolat  lapon kérdések tehetők fel
Helypénz: egyedi szerződés alapján
További információk: VARIOEVENT Kft
web: mangalicafesztival.hu

XXIV. Szarvasi Szilvanapok

2022. szeptember 9-11.

Helyszín: Szarvas, Vajda Péter utca, Kossuth utca, Evangélikus Ótemplom környéke
Akiket várnak:  kisebb és nagyobb vendéglátósok, kézműves élelmiszerelőállítók
Jelentkezés: szarvasiszilvanapok@gmail.com
levélben: 5540 Szarvas, Kossuth tér 3. – Cervinus Teátrum Művészeti Nonprofit Kft.
Kontakt: Nagy Imréné, mob.: +36 20 541 9393
Jelentkezési határidő: 2022. július 31. (A Hazai Vendégváró olvasóinak jelentkezését 2022.augusztus 06-ig is elfogadják!)
Egyéb: jelentkezni lehet fényképes bemutatkozással a bit.ly/SzilvanapokJelentkezés oldalon.
Helypénz:
Vásározóknak:

Vendéglátósok bérleti díját áramigény, terület igény, a vendéglátás jellege alapján egyénileg alakítják ki.

További információ: Szilvanapok Szervező Bizottsága
Csasztvan András
e-mail: csasztvana@gmail.com
web: szilvanapok.hu

Hadházi Káposztás Napok

2022. szeptember 9-11.

Helyszín: Hajdúhadház, Vásártér
Akiket várnak:  kisebb és nagyobb vendéglátósok, kézműves élelmiszerelőállítók
Jelentkezés: info@hajduvitez.hu
Kontakt: szervezők, mob.: +36 30 817 0340
Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 15.
Egyéb: a fotóval illusztrált bemutatkozó anyag alapján választják ki a résztvevőket
Helypénz: az elfoglalt négyzetméter alapján
További információ:Hajdúvitéz Nonprofit Kft.
tel.: (52) 276 392
web: hadhazikaposzta.hu

XXIV. Szolnoki Gulyásfesztivál

2022. szeptember 9-11.

Helyszín: Szolnok, Tiszaliget
Akiket várnak: kisebb és nagyobb vendéglátósok, kézműves élelmiszerelőállítók
Jelentkezés: info@magyargulyas.hu
Kontakt: Varga Márk, mob.: +36 20 271 0192

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 31.

Egyéb:  telefonon is jelentkezhetnek
Helypénz: forduljanak Varga Márk rendezvényszervezőhöz
További információ: Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt.
tel.: (56) 372 865
web: www.magyargulyas.hu

Gyenesdiási Burgonyanap

2022. szeptember 17.

Helyszín: Gyenesdiás, Piac és Rendezvénytér
Akiket várnak: különleges kínálatú kisvendéglátósok, kézműves élelmiszer-előállítók
Jelentkezés: gyenesdiaskultura@gmail.com
Kontakt: Szabó Zsolt Szilveszter, mob.: +36 30 134 9105

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 17.

Egyéb: jelentkezés referenciával, fényképes bemutatkozással, illetve terméklistával
Helypénz: megállapodás alapján.
További információ: József Attila Művelődési Ház és Könyvtár, Gyenesdiás
tel.: (83) 314 507
web: www.gyenesdias.info.hu

 Ceglédi Kossuth Toborzó Ünnepély és Huszárfesztivál

2022. szeptember 23-25.

Helyszín: Cegléd, Kossuth tér, Eötvös tér
Akiket várnak: kisebb és nagyobb vendéglátósok, kézműves élelmiszerelőállítók
Jelentkezés: kizárólag online a bit.ly/KossuthCeglédJelentkezés oldalon
Kontakt: Újvári-Czinkos Réka; e-mail: czinkos.reka@cegledikultura.hu

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 20.

Egyéb: jelentkezés fényképpel
Helypénz: a jelentkezés elfogadásakor közlik.
További információ: Kossuth Művelődési Központ Nonprofit Kft.
tel.: (53) 505 040; (53) 500 287
e-mail: info@cegledikultura.hu
web: http://kossuthtoborzo.hu

Székesfehérvári Lecsófőző Vigasság

2022. szeptember 24.

Helyszín: Székesfehérvár belvárosa.
Akiket várnak: kisebb, nagyobb vendéglátósok, Food Truckok, kézműves élelmiszer-előállítók
Jelentkezés:  rendezveny@varosgondnoksag.hu
Kontakt: Bor Péter, mob.: +36 70 669  9240 

Jelentkezési határidő: 2022.augusztus 15.

Egyéb: jelentkezés fényképpel, referenciával
Helypénz: kialakítás alatt
További információ: Székesfehérvár Városgondnoksága
tel.: (22) 513 489
web: bit.ly/lecsofeszt

Szent Mihály-napi vásár 

2022. szeptember 25.

Helyszín: Nagykőrös, Alsójárás dűlő 1.
Akiket várnak: mindenkit
Jelentkezés: nagykoros.piac@gmail.com
Kontakt: Rédei Gáborné Szilvia, mob.: (20) 662 5623

Jelentkezési határidő: néhány nappal a vásárt megelőzően

Helypénz: bérleti díj: 2.500 Ft/fm+ helypénz 350 Ft/fm. szgk. 500 Ft,  kisteher 800 Ft
További információ: Vozárné Ragó Ildikó
tel.: (53) 550 275
e-mail: ragoildiko@kovart.hu
web: nagykoros.hu